Večernji list - Hrvatska

Olmo, Petković Livaković i dalje su na meti velikana

EUROPSKI DINAMO MORA ZADRŽATI ZVIJEZDE

- Robert Junaci

Englezi su svoj prijelazni rok zaključili, no ostale zemlje nogometnih europskih velikana još nisu zatvorile svoje transferne prozore, u većini je zemalja kraj priče 2. rujna. I zbog toga u Dinamu još ne mogu biti mirni kad je o njihovim igračima riječ jer tih nekoliko dana još je sve moguće pa i da netko od najboljih iz Bjeličine svlačionic­e ode.

Popis onih koji bi mogli čuti zov milijuna eura koje će teško odbiti nije baš mali. Odavno se govori o Daniju Olmu, on je prva zvijezda ovoga prijelazno­g roka koju se selilo u razne europske velikane. No, isto je tako činjenica da je još igrač Dinama koji ima ugovor, da je s plavima izborio igranje u Ligi prvaka. Upravo Liga prvaka bila mu je cilj kada je razmišljao o klubu u kojem bi mogao nastaviti karijeru, želio se okušati u tom najelitnij­em klupskom natjecanju. A sad kad je s Dinamom ušao u tu elitu, plavi su dobili još jedan argument kojim će pokušati nagovoriti mladog Španjolca da potpiše novi ugovor. Koji, naravno, ne bi bio prepreka za odlazak u još ovih nekoliko dana, jer dođe li ponuda koja bi zadovoljil­a i Olma i Dinamo, nikakav ugovor nije prepreka.

Ono što dosad znamo, službena ponuda za Olma nije stigla, što ne znači da neće stići u ovih nekoliko dana. Bilo bi lijepo da je istina ono što je Izet Hajrović u veselju nakon ulaska u Ligu prvaka napisao:

– Nagovorio sam Daniela Olmića, ostaje u Dinamu.

Olmo se na to samo smješkao i odmahivao glavom:

– Ništa ne znam. Olmov ostanak, uz uvjet da je sam s time sretan i zadovoljan, bio bi ogroman dobitak, a njegov ugled (i cijena) samo bi rastao igrajući s velikanima u Ligi prvaka. K tome, dobio je pretpoziv za A reprezenta­ciju Španjolske i ostane li u tom kadru, samo će rasti. A zna da će u Dinamu igrati.

Kako bilo, Dinamo za sada nije morao odbijati službene ponude, ali za neke ih je igrače odbio.

Dominika Livakovića plavi nisu pustili u Francusku iako je ponuda bila jako dobra, ponudili su mu novi, bolji ugovor, a Livi je ostao te i dalje brani odlično, postao je stup stabilnost­i momčadi i Dinamu svaka čast na tom potezu.

Nisu plavi željeli pustiti ni Nikolu Moru u SAD za deset milijuna eura, tražio je Zoran Mamić 15 milijuna, ali upitno je bi li Moro i želio preko bare. Što ne znači da neće i za njega doći prava europska ponuda, kao i za Gojaka.

Ponude je imao i Bruno Petković, i Dinamo bi bio zadovoljan s deset navodno ponuđenih milijuna eura od Bordeauxa, ali ocijenio je Petko i ljudi koji ga zastupaju da to ne bi bilo dobro rješenje za njegovu karijeru. Problem je što ima i drugih koji ga žele, koji mu nude nekoliko puta veću plaću negoli je ima u Dinamu (600.000 eura) i nije nemoguće da plavi ostanu bez njega, a onda bi hitno morali naći novog centarfora. No, sad svi plavi igrači imaju novi mamac zvan Liga prvaka i neće samo tako otići na prvi poziv iz inozemstva. Osim ako ne dođe “nemoralna” ponuda.

 ??  ??
 ??  ?? METE VELIKANA Dani Olmo, Bruno Petković i Dominik Livaković samo su trojica od znatno većeg broja igrača Dinama koje žele europski klubovi
METE VELIKANA Dani Olmo, Bruno Petković i Dominik Livaković samo su trojica od znatno većeg broja igrača Dinama koje žele europski klubovi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia