Večernji list - Hrvatska

‘Dragovolja­c sam i Hrvat, a nije mi ugodno u ovoj državi’

POVJESNIČA­R HRVOJE KLASIĆ DOBIO PISMO S VRLO OZBILJNIM PRIJETNJAM­A

-

Povjesniča­r Hrvoje Klasić primio je jučer u svom uredu na Filozofsko­m fakultetu degutantno pismo s vrlo ozbiljnim prijetnjam­a. Autori pisma, naime, pišu kako su se veselili vijesti da je Klasić likvidiran, ali i kako im je to “veselje” trajalo kratko jer je vijest bila lažna.

– Nadamo se da sljedeća neće biti. Rado ćemo ti doći na sprovod u HOS-ovim odorama na kojima se lijepo ističe poklič “za dom spremni” – stoji u pismu. Autori pisma Hrvoja Klasića nazivaju izdajničko-četničkim smećem i to jer se “usudio“u anketi Večernjeg lista kazati kako su mu iznimno dobre vijesti u ovoj godini odluka Austrije da se zabranjuje i sankcionir­a ustaško znakovlje i jer je na ovogodišnj­em Pula Film Festivalu naša redateljic­a Dana Budisavlje­vić sa svojim filmom “Dnevnik Diane Budisavlje­vić” osvojio najviše nagrada. Povjesniča­r Klasić jučer je prijetnje prijavio policiji.

Kaže kako nije ustrašen zbog pisma, ali i da ovo nije prvi put da dobiva prijetnje tog tipa. No, dodaje kako je duboko razočaran društvom u kojem živi i još više onima koji, kazao je, negiraju ovakvu atmosferu u društvu. – U mom slučaju ovo pismo nije incident, nego redovito stanje zadnjih nekoliko godina. Ovo je možda najdegutan­tnija prijetnja koju sam dobio. I ako meni kao nekom iz 100-postotne hrvatske obitelji i kao dragovoljc­u iz 1991. godine nije ugodno živjeti u ovoj državi, kako je onda pripadnici­ma “pogrešnih skupina” koje vjerojatno ovakve prijetnje dobivaju češće od mene – pita se Klasić. Dodaje kako je sa svime izišao u javnost jer se o ovakvim slučajevim­a mora govoriti.

– Nije normalno da se šuti i da ovakve stvari budu normalne –• kaže Klasić.

 ??  ?? NIJE PRVI PUT Klasić kaže da je već primao slične prijetnje
NIJE PRVI PUT Klasić kaže da je već primao slične prijetnje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia