Večernji list - Hrvatska

Kraljica trapa koju vole Hrvati sprema se pokoriti Eurosong

- Mia Buva

Rijetko je tko posljednji­h godina napravio boom na regionalno­j glazbenoj sceni kao Senida Hajdarpaši­ć. Karizmatič­na Slovenka crnogorski­h korijena, poznata kao Senidah, trenutačno je jedna od najtraženi­jih glazbenica na našim prostorima. Svoju popularnos­t ova pjevačica iz Ljubljane može zahvaliti trap-groznici koja je proteklih godina zavladala glazbenom scenom. Sredinom rujna Senidah će stati i pred zagrebačku publiku gdje je najavljuju kao jednu od najvećih zvijezda ovogodišnj­eg Rujanfesta.

Da je pravo osvježenje, potvrđuje i broj pregleda na YouTubu kojim se rijetko mogu pohvaliti i velike svjetske zvijezde.

Njezini hitovi koji su mix rapa, trapa i RB-a ne broje nekoliko desetaka tisuća, nego milijuna pregleda! Singl “Slađana”, koji je objavila prije godinu dana, ima impresivni­h 41 milijun žanr trenutačno veliki hit ne samo kod nas nego i u svijetu. Glazbenica navodno već priprema pjesmu kojom namjerava pokoriti Eurosong, no o kakvoj je pjesmu riječ za sada se ne zna. Zna se tek da će joj se nastupom na Eurosongu ostvariti velika želja o kojoj mašta još od 2014. kada je bila na korak do cilja. Tada je sa svojom grupom The Muff na slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije zauzela visoko drugo mjesto i tako ostala kratkih rukava. Iako se nekima može učiniti da su se Senidi jednostavn­o poklopile kockice, iza njezina uspjeha stoji dugogodišn­ji rad.

Na sceni se pojavila još 2010. pjesmom “Pustinja”, a svoju je karijeru gradila korak po korak. Nekoliko godina bila je članica The Muffa, a nakon toga zaplivala je i solo vodama. Regionalni proboj doživjela je pjesmom “Slađana”, a svojim nastupom na Eurosongu sada sve planira podići i na svjetski nivo.

To ni ne čudi jer osim zaraznih ritmova i pamtljivih tekstova ona odiše nevjerojat­nom karizmom zbog koje ju mnogi uspoređuju s najvećim zvijezdama današnjice poput Rihanne i Lady Gage. A osim karizme veže ih i istančan modni ukus po kojem je Senidah itekako poznata u javnosti. Nezaobilaz­na je gošća modnih revija, a svojim odvažnim kombinacij­ama često se hvali i na Instagramu na kojem je prati više od 311.000 ljudi. No, unatoč tome što je glazbom zarazila milijune, o njezinu privatnom životu ne zna se gotovo ništa.

Intervjue ne daje gotovo nikada, a jedna je od rijetkih pjevačica koja unatoč tome dobiva medijski prostor. I to ne zahvaljuju­ći skandalima, bivšim i novim ljubavima, nego isključivo glazbom, a popularnos­ti joj unatoč tome ne nedostaje.

SREDINOM RUJNA KARIZMATIČ­NA SLOVENKA STAT ĆE I PRED ZAGREBAČKU PUBLIKU

 ??  ??
 ?? INSTAGRAM ?? VELIKI USPJEH
Spot za pjesmu ‘Mišići’ u samo tri mjeseca skupio je 38 milijuna pregleda na YouTubeu
INSTAGRAM VELIKI USPJEH Spot za pjesmu ‘Mišići’ u samo tri mjeseca skupio je 38 milijuna pregleda na YouTubeu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia