Večernji list - Hrvatska

Horneland: Dinamo je bolja momčad od nas

Trener Rosenborga zadovoljan je igrom svoje momčadi, smatra da su do Gojakova gola bili dominantni

- Hrvoje Delač

Dinamo u uzvratnoj utakmici doigravanj­a za Ligu prvaka nije bio na svojoj najboljoj razini, ali pamtit će se to da je hrvatski prvak sedmi put izborio nastup u skupinama najelitnij­ega klupskog nogometnog natjecanja. Pa upravo je odlika velikih klubova da izvuku dobar rezultat i onda kad ne igraju bajno. Svjesni su toga trener Rosenborga i njegovi igrači koji su priznali da je Dinamo bolji od njih iako su, s razlogom, prilično razočarani zbog ispadanja.

Gojakov gol bio je sretan

– Bili smo jako blizu, ali na kraju nismo uspjeli dohvatiti ono o čemu smo sanjali. Prazni smo i žalimo za prvom utakmicom gdje smo neke stvari mogli napraviti drugačije. U uzvrat smo odlično ušli, ali u drugom poluvremen­u izletjeli smo s tračnica, nismo nastavili graditi na dobrom prvom dijelu. Gojakov gol bio je fenomenala­n. Bolja momčad prošla je dalje, moramo to priznati, ali i mi trebamo biti zadovoljni. Počinjemo sličiti na ozbiljnu momčad – rekao je trener Rosenborga Eirik Horneland.

I zaista, trener norveške momčadi je u pravu, njegovi igrači imaju razloga biti zadovoljni jer su pružili dobar otpor.

– Dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Bili smo izuzetno blizu Lige prvaka samim ulaskom u doigravanj­e, a i dobro smo krenuli u uzvratnu utakmicu iako smo u nju krenuli s teške startne pozicije. Ponosan sam na to kako smo se borili, dominirali smo u prvom poluvremen­u. Ali onda su oni zabili i shvatio sam da je gotovo, teško je kad vam ostane tako malo vremena – rekao je vratar Rosenborga André Hansen, a na njega se nadovezao Birger Meling:

Norveški mediji su zadovoljni

– U ovoj utakmici bili smo puno bolji od Dinama, ma kontrolira­li smo cijeli susret. Bio je to sjajan gol, ali prilično sretan. Gojak ga je zabio “udarcem s drugog svijeta”, da ima još ni sam ne znam koliko pokušaja, teško da bi to pogodio. Šteta zbog toga što sam do tog trenutka vjerovao u prolaz, bio sam uvjeren da možemo dostići njihovu veliku prednost iz prvog susreta.

Norveški mediji nisu bili kritični prema svojoj momčadi, svi se slažu u ocjeni da je Rosenborg dobro izgledao te da je u potpunosti ukrotio jaki Dinamo. Iako Liga prvaka nije dohvaćena, napominju da se treba veseliti i nastupu u Europskoj ligi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia