Večernji list - Hrvatska

PLAVI koji će jurišati u Ligi prvaka

Neće biti prolaznici Dinamo je u posljednja četiri nastupa u LP-u bio kanta za napucavanj­e, no ovaj put ima puno bolju momčad, moći će protiv svih

- Karlo Ledinski, Anton Filić

Puno će toga ovisiti o večerašnje­m ždrijebu Lige prvaka, ali koga god plavi izvuku, sigurni smo da neće biti kanta za napucavanj­e kao u nekim prošlim nastupima u Ligi prvaka. Dinamo je dosad šest puta nastupao u skupinama Lige prvaka, a prva dva puta (sezona 1998./99. i 1999./00) s momčadi koju je predvodio Robert Prosinečki itekako je bio konkurenta­n u skupini. Prve sezone plavi su čak osvojili i drugo mjesto, iza Olympiacos­a, a ispred Porta i Ajaxa, a iduće sezone bili su posljednji, ali s respektabi­lnih pet bodova, od kojih je jedan bio s Old Trafforda, iz utakmice s Manchester Unitedom!

Rušili negativne rekorde

Nakon toga Dinamo je čekao 11 godina na ulazak u elitu, a taj povratak završio je krahom. Plavi su porušili sve negativne rekorde, imali svih šest poraza uz gol-razliku 3:22. Već iduće sezone (2012./2013.) maksimirsk­i je klub opet izborio ulazak u elitu, a učinak je, nažalost, bio gotovo jednako mizeran. U skupini s PSG-om, Portom i kijevskim Dinamom plavi su osvojili samo bod, i to u posljednje­m kolu protiv Kijevljana (1:1 u Maksimiru). Na novi ulazak u LP čekalo se do sezone 2015./2016., taj put izborena je i jedna pobjeda, 2:1 protiv Arsenala u Maksimiru, a u ostalih pet susreta plavi su poraženi.

U posljednje­m nastupu među elitom Dinamo je doživio sramotu. U skupini s Juventusom, Sevillom i Lyonom ne samo da nije osvojio ni bod nego plavi u 540 minuta nisu uspjeli zabiti ni jedan gol (0:15).

Bjelica: Ne bojimo se nikoga!

S momčadi koju je stvorio Bjelica, sigurni smo da se takav scenarij ne može ponoviti. Jer, ostanu li u sastavu svi sadašnji igrači, Dinamo sigurno neće nikomu biti kanta za napucavanj­e.

– Ne bojimo se nikoga, protiv svakog suparnika igrat ćemo na pobjedu – poručio je odmah nakon utakmice s Rosenborgo­m Bjelica.

Sa stavom koji je utkao u igrače, sigurni smo da je u pravu. Ova momčad nije rekla posljednju riječ ove sezone. Ne treba od nje očekivati ulazak u osminu finala LP-a, ali treće mjesto i nastavak sezone u Europskoj ligi plavima je itekako dohvatljiv cilj. Jer Dinamo znači (d) rzak, (i)novativan, (n)adaren, (a)ambiciozan, (m)oćan, (o)zbiljan.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia