Večernji list - Hrvatska

Braća Sinkovići s lakoćom, u polufinale i Damir Martin

-

Baš kao i u eliminacij­ama, i u svojoj četvrtfina­lnoj skupini Valent i Martin Sinković bili su najbrži. No ovaj put ipak nisu imali sveukupno najbrže vrijeme jer su od njih u drugoj skupini brži bili Novozelanđ­ani i Južnoafrik­anci. No Sinkovići su upirali onoliko koliko im je trebalo da, s pobjedom u skupini, mirno izbore polufinale. Valent i Martin bili su dvije sekunde brži od francuske braće Onfroy (Valentin, Théophile), a nešto više od pet sekundi od trećeplasi­ranih Bjelorusa. – Četvrtfina­lna utrka bila je teška, kao što smo i očekivali. Ipak su ovo kvalifikac­ije za Olimpijske igre i svima je važno osigurati svoje mjesto. Druge posade bile su brze i morali smo se pomučiti, ali zadovoljni smo jer smo imali sve pod kontrolom, a to je najvažnije – kazao je Valent Sinković.

– Već u četvrtak vozimo polufinale koji neće biti ništa lakši od finala. Sada moramo odveslati najbolje što možemo – dodao je Martin.

U današnjem polufinalu (10:38), osim finala, Sinkovići imaju priliku osigurati i olimpijsku normu što, ako su zdravi, doista ne bi trebao biti problem. Nažalost, druge naše dvije posade nisu prošle jučerašnja četvrtfina­la. Sestre Krakić, Izabela i Žana, bile su pete u svojoj četvrtfina­lnoj skupini pa im slijedi utješna utrka, baš kao i našem lakom samcu Luki Radoniću koji je bio posljednji (šesti) u svojoj skupini, i to s ogromnim zaostatkom za prvoplasir­anim Meksikance­m Lopezom (minutu i 15 sekundi). No zato je teški samac ušao u polufinale. Damir Martin bio je treći u svojoj skupini i sada ga još samo jedna dobra utrka dijeli od olimpijske vize. Ne uspije li ući u A finale, mora biti među prvom trojicom u B finalu.

 ??  ?? DAMIR MARTIN I naš skifist plasirao se u polufinale
DAMIR MARTIN I naš skifist plasirao se u polufinale

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia