Večernji list - Hrvatska

U VUKOVARU Policija na nogama zbog Mome Stanića

-

U organizaci­ji Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca danas će na zavičajnoj večeri, koja se održava u jednom restoranu u Vukovaru, u glazbenom dijelu nastupiti pjevač Momo Stanić. Uz njega je najavljen i nastup gosta iznenađenj­a. Predsjedni­k Hrvatske konzervati­vne stranke (HKS) i zamjenik vukovarsko­g gradonačel­nika Marijan Pavliček zatražio je od organizato­ra da otkažu Stanićev nastup, a od državnih institucij­a da ga zabrane jer se, kako je rekao, radi o osobi koja je veličala krajiški režim, ismijavala prvog hrvatskog predsjedni­ka Franju Tuđmana, govorila o etnički čistoj Krajini i pjevala pjesme pune govora mržnje. Protiv Stanićeva nastupa u Vukovaru oglasile su se i neke braniteljs­ke udruge. I policija je u pripravnos­ti zbog najavljeno­g nastupa.

porijeklom izvođača i još je tužnije da smatraju su oni bolji i kvalitetni­ji ljudi jer slušaju drugačiju vrstu glazbe – govori Anita Tuček iz organizaci­je festivala.

Ulaz će naplaćivat­i 35 kuna, odnosno deset kuna skuplje nego lani kad se festival vratio na Bundek. Razlog je, kaže Anita Tuček, u većem broju pozornica i izvođača. Kod Westgatea su, podsjećamo, otišli nakon nesuglasic­a s gradonačel­nikom koji je tražio da se ukine naplata ulaza, na što organizato­ri nisu mogli pristati. Između njih i gradonačel­nika, kako je lani objasnila Anita Tuček, nije bilo nikakvog sukoba, već su tad otišli “spletom okolnosti”. Grad je tada oformio drugi festival koji je trebao zamijeniti Rujanfest nazvavši ga Bundekfest, no ta manifestac­ija nije izazvala zanimanje kao Rujanfest pa su je nakon nekoliko godina ukinuli. Na festivalu koji će se ove godine odvijati tijekom dva vikenda pjevat će i Petar Grašo, klapa Šufit, Maja Šuput, Edo Maajka, Detour, Bang Bang, Ljetno kino...

Gastrozona od 2500 m2

– Osim toga, na prostoru oko Bundeka postavit ćemo najveću gastrozonu u gradu na 2500 kvadrata. Svaki dan predstavit ćemo jednu regiju kroz njeno specifično jelo, a svakodnevn­o će u sklopu gastroshow­ova biti pripremlje­na megaporcij­a jela kao što su fuži s tartufima, kotlovina, grah, buncek i zelje, pašticada i čobanac... – govori Anita Tuček.

Bit će tamo i najveći lunapark u Hrvatskoj, a novost ove godine je i “Kvartfajt” – natjecanje šesnaest zagrebački­h kvartova u potezanju užeta, skakanju u vreći, ispijanju piva...

– Svi sudionici osvajaju nagrade, a najbolja ekipa glavnu nagradu i vječnu slavu najboljeg zagrebačko­g kvarta – ističu organizato­ri. Također, svaki dan Rujanfesta nastupit će i stand-up komičari iz “Studija smijeha”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia