Večernji list - Hrvatska

Pobijede li bijeli, bili bi prvi nakon gotovo 2000 dana

Derbi Hajduk - Dinamo (subota, 18.30) izazvao velik interes, Poljud će biti pun!

-

– Momčad je za derbi sasvim spremna, trebamo pokazati naše kvalitete. To je utakmica za koju žive i navijači i mi i daj bože da pobijedimo! Vjerujem u našu momčad i trenera jer znam kako treniramo i koliko želimo tu pobjedu – rekao je Simić za Slobodnu Dalmaciju i dodao:

– Znaju plavi s kim igraju, a znaju i kako je igrati pred punim Poljudom. Bit će koncentrir­ani, baš kao i mi.

No, jesu li bijeli dobro proučili igru plavih. Je li Simić gledao utakmicu s Rosenborgo­m? – Nisam. Otišao sam u kafić i u isto vrijeme gledao utakmicu Hajduka u Osijeku. Ali, Dinamo smo snimili u klubu, studiramo kako igra i dobro se pripremamo.

Vraća se Jakoliš

To je istina, u srijedu su hajdukovci održali dva treninga. No, trener Damir Burić neće moći računati na Ardijana Ismajlija i Samuela Eduoka koji su u Osijeku dobili treći, akumuliran­i žuti karton te Stanka Jurića i Stipu Vučura koji su još u procesu rehabilita­cije od ozljeda. No, barem će se u postavu vratiti Marin Jakoliš koji će mu biti na raspolagan­ju nakon izdržane suspenzije zbog isključenj­a u Koprivnici. Osim dolaska Dinama u Split, hajdukovci se vesele i što će im se povećati klupski proračun. Naime, od Dinamova europskog slavlja financijsk­i će profitirat­i svi klubovi HNL-a kojima će iz Uefina fonda solidarnos­ti pripasti svakome po 500.000 eura, odnosno nešto više od 3,5 milijuna kuna.

 ??  ?? DINAMO - HAJDUK U posljednje­m srazu plavi su slavili pobjedu 3:1
DINAMO - HAJDUK U posljednje­m srazu plavi su slavili pobjedu 3:1

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia