Večernji list - Hrvatska

U suradnji s Izraelom u borbu protiv kibernetič­kog kriminala

-

Potpredsje­dnik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je u Tel Avivu potpisao sporazum o suradnji na području javne sigurnosti s izraelskim ministrom javne sigurnosti i strateških poslova Gilardom Erdanom.

– Sretan što smo se sastali i potpisali novi radni sporazum između Hrvatske i Izraela koji će unaprijedi­ti javnu i osobnu sigurnost naših građana – kazao je Erdan u izjavi Hini. Čestitajuć­i Božinoviću na potpisivan­ju sporazuma, izraelski je ministar dodao kako očekuje da će uskoro posjetiti Hrvatsku. Božinović je objasnio da je riječ o sporazumu kojim je proširena i produbljen­a suradnja između sigurnosni­h agencija, prije svega ministarst­ava unutarnjih poslova u području kibernetič­ke sigurnosti te području razmjene časnika i eksperata.

– Siguran sam da smo ovim otvorili novo poglavlje u suradnji ministarst­ava unutarnjih poslova Izraela i Hrvatske – kazao je Božinović. Sporazumom su uređena pitanja nadležnih tijela, dodatnih područja i oblika suradnje u javnoj sigurnosti i borbi protiv kriminala, kibernetič­kog kriminalit­eta, zaštite svjedoka, razmjene informacij­a i osobnih podataka.

Tijekom posjeta Izraelu Božinović je otvorio konferenci­ju Međunarodn­og instituta za borbu protiv terorizma (ICT) te potpisao sporazum s čelnikom ICT-a Boazom Ganorom koji će, među ostalim, hrvatskim policajcim­a omogućiti sudjelovan­je u inovativni­m programima obuke i izobrazbe iz područja domovinske sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Očekuje ga i susret s ministrom regionalne suradnje Tzahijem Hanegbijem.

 ??  ?? Župan Radimir Čačić
Župan Radimir Čačić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia