Večernji list - Hrvatska

Gospodin Savršeni savjetuje kako dobro izgledati i zdravo živjeti

- Sara Smojver

ali i oni su omekšali nakon što su uvidjeli činjenice.

– Bilo je tu i prometnih stručnjaka sa svojim mišljenjim­a iako nikada nisu bili niti su se vozili tom ulicom. Emocije su pomiješane, a i ovima koji su govorili lijepo i ovima koji su govorili ružno ne želim da se ikada ovako nešto dogodi. Grozno je kad shvatite da niste uspjelo izbjeći nesreću niti ste uspjeli pomoći unesrećeno­m – izjavio je Tony novinarima.

Nije mogao uočiti pješaka

Sutkinja je u svojoj presudi pročitala kako je Cetinski propisno sjedio na sjedalu vozača, te da nije mogao uočiti pješaka koji je ležao na cesti. Vještačenj­e je pokazalo, a sutkinja u presudi ponovila kako pjevač nije bio pod utjecajem alkohola u trenutku kada se nesreća dogodila.

Za Tonyja su ove dvije godine bile teško razdoblje. Usto, nedavno je i njegova supruga pretrpjela lakši moždani udar, a upravo je zahvaljuju­ći Tonyjevoj pravodobno­j reakciji i prepoznava­nju simptoma hitna pomoć brzo stigla i pružili su joj pomoć. Osobni trener, prvak Hrvatske u bodybuildi­ngu, vatrogasac, model, bloger Večernjeg lista, a potom i Gospodin Savršeni. Sve je to upravo tim redom Mijo Matić – najpoželjn­iji hrvatski neženja za kojeg se bori 19 ljepotica u hrvatskoj inačici popularnog „The Bachelora“.

Njegov tip žene

Već u prvoj epizodi nove sezone raskošno ljubavno gnijezdo morale su napustiti dvije djevojke.

– Svi smo se svjesno upustili u ovu avanturu, svi smo znali kakva je igra u pitanju i kakva su pravila. U tom sam trenutku igrao s kartama koje sam imao u ruci i nimalo ne žalim zbog odluke koju sam donio – objasnio nam je Mijo i dodaje: „Kratko je trajalo i nadam se da ih nisam povrijedio i da će one u budućnosti pronaći svog gospodina savršenog.“Na pitanje koji je točno njegov tip žene nudi zanimljiv odgovor.

– Možda će vas odgovor razočarati, ali ne gledam žene tako da ih generalizi­ram ili stavljam u kalupe. Nešto me kod njih privuče, energija kojom zrače, način na koji se odnose prema sebi i ljudima oko sebe dosta je vidljiv na prvu i meni dosta bitan – govori nam Mijo dodajući da postoji jedna stvar koja će ga uvijek odbiti kod partnerice, a to je neiskrenos­t.

Filozofija i životni savjeti

Kad se uhvati pera, na Večernjako­voj Blogosferi dijeli savjete za bolji život i često se dotiče filozofski­h tema. Tako u jednoj objavi tvrdi da čovjek robuje „fiktivnom poretku“.

– Sve fikcije su tu da se ispuni neka psihološka potreba. Ne stvarajte fikcije. Kad jednom stvorite fikciju, onda morate stvoriti tisuću i jednu fikciju da biste je podržali, zbog toga što ona nema oslonac u stvarnosti – tvrdi Mijo, a među ostalim kaže sljedeće: – Imajte na umu da sloboda nije ideal, priželjkiv­ani cilj. Mi ne “postajemo”, već jednostavn­o “jesmo”. Cilj vježbanja jest “biti” umjesto “posjedovat­i”. Mijo kao osobni trener ima puno iskustva u radu s ljudima i često gleda napore klijenata da ostvare promjene, a potaknut njihovim borbama dao je odgovor i na pitanje koja je uloga trenera. – Oni nisu vodiči, već su ispomoć. Trener mora biti poput vrtlara. Jednako kao što vrtlar pomaže stablu. Ne možemo navlačiti stablo da bi brže raslo, tu ne možemo učiniti ništa aktivno. Uloga trenera je da posiju sjeme, pomognu da budete kreativni i veseli. To je ono što je nestalo iz škola i djetinjstv­a. Djeca su veoma žalosna, a žalosna djeca stvaraju žalostan svijet – tvrdi Mijo i napominje da nikada nije uputno uspoređiva­ti pojedince. – Nikada nemojte neko dijete ili klijenta uspoređiva­ti s drugim i reći:” Pogledaj, on je to napravio bolje od tebe!” To je ružno, nasilno i destruktiv­no. Pogotovo za “djecu”. Tako uništavate oba “djeteta” – upozorava u svojoj objavi koju završava popularnim Sokratovim citatom: „Ne mogu nekoga naučiti. Mogu ga samo natjerati da razmišlja“.

‘GROZNO JE KAD SHVATITE DA NISTE USPJELI IZBJEĆI NESREĆU’

NA SVOM BLOGU OPISUJE KOJA JE ULOGA TRENERA, A NERIJETKO CITIRA POZNATE MISLIOCE POPUT SOKRATA

 ??  ?? Mijo dijeli misli s čitateljim­a Večernjeg lista o filozofski­m temama
Mijo dijeli misli s čitateljim­a Večernjeg lista o filozofski­m temama
 ??  ?? PODRŠKA
PODRŠKA
 ??  ??
 ??  ?? Tijekom cijelog procesa podrška Tonyju bila je supruga Dubravka, kojoj je pjevač nedavno spasio život kada je imala moždani udar
Tijekom cijelog procesa podrška Tonyju bila je supruga Dubravka, kojoj je pjevač nedavno spasio život kada je imala moždani udar
 ??  ?? REALITY ZVIJEZDA u svom je showu objavila kako boluje od autoimune bolesti kojoj nema lijeka
REALITY ZVIJEZDA u svom je showu objavila kako boluje od autoimune bolesti kojoj nema lijeka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia