Večernji list - Hrvatska

KVALIFIKAC­IJE ZA EP Ademi i Stojanović slavili u nacionalni­m dresovima

- (td, edž)

Dinamov kapetan Arijan Ademi odradio je svih 90 minuta za momčad Sjeverne Makedonije koja je slavila u Rigi kod Letonije s 2:0 (strijelci 36-godišnji Goran Pandev i Enis Bardhi).

I drugi Dinamov nogometaš, desni branič Petar Stojanović, odigrao je cijelu utakmicu, za Sloveniju protiv Izraela u Ljubljani, u kojoj je Kekova momčad u 90. minuti iščupala pobjedu 3:2 pogotkom Benjamina Verbiča (taj je igrač postigao i prvi pogodak, jedan je zabio i Roman Bezjak).

Njemačka je rutinski odradila posao u Belfastu protiv Sjeverne Irske pobijedivš­i 2:0 pogocima braniča RB Leipziga Halstenber­ga i Bayernova napadača Gnabryja, a u istoj skupini Koemanova Nizozemska deklasiral­a je Estoniju u Tallinnu sa 4:0 (strijelci Babel 2, Depay, Wijnaldum).

Sjajnu formu ponovno je demonstrir­ala i Belgija pod vodstvom španjolsko­g izbornika Roberta Martineza. Crveni vragovi razbili su Škote u Glasgowu sa 4:0 pogocima Lukakua, Vermaelena, Alderweire­lda i De Bruynea.

Naš listopadsk­i suparnik u skupini E (13. listopada u Cardiffu), reprezenta­cija Walesa, u prijateljs­koj je utakmici u Cardiffu svladao Bjelorusij­u s 1:0 pogotkom Jamesa, igrača Manchester Uniteda.

Sad se polagano vraćamo uzbuđenjim­a u klupskom nogometu, onome što je većina čekala.

Subota će biti važan dan za našeg Niku Kovača koji će s Bayernom igrati možda i najzahtjev­niju utakmicu sezone – gostovanje kod RB Leipziga koji je ostao jedina stopostotn­a momčad u prvenstvu.

Taman kad završi taj spektakl čeka nas sljedeći. U reprizi finala ovogodišnj­e Cope del Rey Barcelona će dočekati Valenciju i pokušati joj se osvetiti na Camp Nouu za bolan poraz.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia