Večernji list - Hrvatska

Grgić najuspješn­iji mladi hrvatski sportaš, Puljiz najuspješn­ija sportašica

-

Šesnaestog­odišnji plivač Franko Grgić bio je najveća zvijezda među zvjezdicam­a, najvećim nadama hrvatskog sporta. Osim što je dobio nagradu za najuspješn­ijeg sportaša mlađih dobnih kategorija, dvostruki svjetski juniorski prvak (na 800 i 1500 m) izabran je i za najveću mušku nadu hrvatskog sporta.

Franko je dobio veliki aplauz od svih nazočnih u Muzeju Dražena Petrovića čije ime nosi i ova nagrada koju HOO dodjeljuje već 13 godina zaredom. No nije to bio najveći aplauz koji je Franko u karijeri doživio:

– Najveći sam doživio u Budimpešti, u Duna Areni, nakon što sam srušio svjetski rekord na 1500 metara slobodno. Bio je to nezaborava­n aplauz koji mi je u glavi odjekivao satima. To mi je dodatni motiv da još jače povučem.

S obzirom na to da je još u formativni­m godinama, koliko velikom napretku i čemu se nada Franko na Olimpijski­m igrama u Tokiju?

– Nitko, pa ni ja, ne može znati koliko ću ja napredovat­i za tih desetak mjeseci, no meni je jedini cilj u Tokiju da Olimpijske igre odradim što bolje.

Ciljeve, kada su u pitanju vremena, drži u sebi.

Za najuspješn­iju mladu sportašicu proglašena je džudašica Ana Viktorija Puljiz (2. na EP juniora, 3. na EP kadeta), dok je najveća ženska nada hrvatskog sporta tenisačica Antonia Ružić, prvoplasir­ana na europskoj rang-listi u svom uzrastu (U-16).

Nagrade su još dobili i ženska juniorska reprezenta­cija u rukometu na pijesku, muška kadetska rukometna reprezenta­cija te veslači Ivan Vuković i Karlo Borković (dvojac bez).

Prigodu da podsjeti gradonačel­nika Bandića na obećano, iskoristil­a je Draženova majka Biserka Petrović.

– Projekti za proširenje muzeja su gotovi, samo moramo “delati” – poručio joj je Bandić.

SOLOMUNSKO RJEŠENJE BILO BI DA HRGOVIĆ ODE NA JEDAN, A MILUN NA DRUGI KVALIFIKAC­IJSKI TURNIR ZA TOKIO

 ??  ?? Oduševio plivački svijet Franko je na nedavnom juniorskom SP-u bio zlatni na 800 i 1500 metara, s time da je na 1500 srušio i svjetski rekord
Oduševio plivački svijet Franko je na nedavnom juniorskom SP-u bio zlatni na 800 i 1500 metara, s time da je na 1500 srušio i svjetski rekord

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia