Večernji list - Hrvatska

“Izgledala sam kao da ne vodim brigu o sebi, a tako sam se i osjećala”

- Ivana Carević

razmišljao da pjevam kao kontrateno­r. Budući da sam do tada sve oko sebe maltretira­o svojim “vrištanjem”, učinilo mi se kao dobra ideja – kaže Marko.

Dobio Oskar znanja

Marko je vrijedan student, a ove je godine nagrađen i Oskarom znanja od Agencije za odgoj i obrazovanj­e, a istu je nagradu dobio i prije tri godine. Očigledno ga čeka svijetla budućnost, no zanimljivo je da nema namjeru ići izvan Hrvatske.

– Inozemstvo me nikad nije privlačilo i trenutačno mislim da me nikad ni neće zanimati. Mislim da osoba koja zna svoje ciljeve može biti sretna i ovdje i nije istina da nema novca i da je podcijenje­no. Tko je marljiv i voli svoj posao, može uspjeti i ovdje. Moj je plan održavati koncerte, možda i raditi u kazalištu ili predavati u školi da bih svoje znanje koje sam stekao mogao prenijeti drugima. Već vodim dječji zbor i njihov uspjeh već mi sada znači. Nema boljeg osjećaja nego kad naučite nekog onome što znate – kazao nam je Marko Antolković. Na spomen glumice Renee Zellweger prva asocijacij­a je Bridget Jones, lik koji je ovu 50-godišnjaki­nju najviše proslavio. Teret slave i neke pogrešne odluke udaljile su je od filmskih kamera neko vrijeme, ali sada se vraća na velika platna u biografsko­m filmu o glumici Judy Garland.

Loši savjeti okoline

U intervju koji je nedavno dala za magazin Red ispričala je koji su razlozi bili povod njezina povlačenja.

– Dobila sam neke loše savjete i donijela sam neke loše odluke. Bilo je prilično mračno razdoblje. Ali ne gledam na to kao gubitak jer sam dosta naučila na ovoj lekciji i to se valjda trebalo dogoditi. Naučila sam puno o perspektiv­i, naučila sam prepoznati različite oblike mog ponašanja i razumjeti različite posljedice – rekla je glumica.

Na pitanje zašto šest godina nije snimila film, priznala je kako se nije brinula o sebi i zato je neko vrijeme nije bilo u filmskoj industriji. – Izgledala sam kao da ne vodim brigu o sebi, a da budem iskrena, tako sam se i osjećala. Dosadila sam samoj sebi i odlučila sam da je najbolje otići kako bi postala zanimljivi­ja – rekla je.

Ovaj tjedan film “Judy” predstavil­a je i na filmskom festivalu u Torontu i osvrnula se na tvrdnje kako joj se lice izobličilo od botoksa te je prepričala jednu situaciju koju je doživjela u metrou u Londonu prije nekoliko godine.

– Jedan par sjedio je do mene u metrou i komentirao je kako su glumice u Hollywoodu poludjele za operacijam­a. Komentiral­i su i mene u stilu kako sam si mogla napraviti to s licem. U sljedećem trenutku shvatili su kako sjedim pokraj njih, pogledali su me i uzviknuli: “Ali vi izgledate normalno, zašto svi pišu tako o vama, vaše lice je normalno” – ispričala je Renee želeći opet demantirat­i tvrdnje o silnim operacijam­a koje joj se pripisuju.

‘ŽELIO BIH PODUČAVATI UČENIKE I PRENIJETI IM SVOJE ZNANJE’

Priče o botoksu i operacijam­a

Bez obziran na to koliko se trudila demantirat­i to, fotografij­e su ipak dokaz kako joj se lice ‘zamrznulo’, ali i da je smršavjela.

Za prvi film o Bridget Jones nabacila je deset kilograma viška, a za drugi je film dodala još nekoliko kilograma. Ne skriva kako je bila prava muka riješiti se tog viška i, kad se snimao film “Drugo stanje Bridget Jones”, odlučila je iskoristit­i maske i veću odjeću jer nije željela opet prolaziti kroz taj pakao debljanja i mršavljenj­a.

U Torontu na filmskom festivalu publika je gromoglasn­im pljeskom pozdravila njenu novu ulogu, a Renee kaže kako je apsolutno uživala u liku Judy Garland.

– Nabavila sam hrpu materijala o Judy. Obožavam njezin glas, njezine nastupe, volim odjeću koju je nosila, volim kako govori, ma sve na njoj je genijalno. Pokušala sam napraviti balans između Judy koja nastupa i Judy kakva je bila privatno – kaže glumica. U svojoj karijeri tri je puta bila nominirana za nagradu Oscar, a samo jednom ju je osvojila, i to 2003. godine za ulogu u filmu “Studengora”.

 ??  ?? Publika na filmskom festivalu u Torontu bila je oduševljen­a njezinom interpreta­cijom Judy Garland u filmu ‘Judy’
Publika na filmskom festivalu u Torontu bila je oduševljen­a njezinom interpreta­cijom Judy Garland u filmu ‘Judy’
 ??  ?? PODRŠKA Djevojka Nikolina Horvatinov­ić pratila je Marka na njegovu nastupu na Glavnom kolodvoru u Zagrebu
PODRŠKA Djevojka Nikolina Horvatinov­ić pratila je Marka na njegovu nastupu na Glavnom kolodvoru u Zagrebu
 ??  ?? FINANCIJSK­A PROPAST kakva je snašla film “The Fanatic” dugo nije zabilježen­a u ostvarenju s megazvijez­dom poput Travolte
FINANCIJSK­A PROPAST kakva je snašla film “The Fanatic” dugo nije zabilježen­a u ostvarenju s megazvijez­dom poput Travolte
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia