Večernji list - Hrvatska

Ne privlači samo košarka ljude u Višnjik, već i Luka Cindrić

Rukometaši PPD Zagreba prvi put u povijesti utakmicu Lige prvaka igrat će u Zadru

- Damir Mrvec

Rukometaši PPD Zagreba do sada su utakmice u elitnoj skupini Lige prvaka uglavnom igrali u Zagrebu, Varaždinu i Osijeku. No, u sezoni koja počinje ove subote jednu domaću utakmicu igrat će u sportskom centru Višnjik. Zadar će 28. rujna ugostiti jednu od najatrakti­vnijih europskih momčadi, Barcelonu. Teško je nabrojiti sve zvijezde svjetskog rukometa koje igraju u Barceloni, Zvijezde Barce su Fàbregas, Vargas, Mem, R. Entrerríos, Gomez, Tomas, Pálmarsson i od ove sezone Luka Cindrić.

Dolazak u Zadar nije slučajan

– Koliko nam je kao klubu krivo što tu utakmicu ne možemo igrati u Zagrebu, toliko nam je drago što ćemo je odigrati u Zadru! Dolazak u Zadar, na Višnjik, nije slučajan. I prošle smo godine htjeli u Ligi prvaka odigrati jednu utakmicu u Dvorani Krešimira Ćosića, ali to nije bilo moguće iz objektivni­h razloga. Tada smo već odlučili da ćemo u sezoni 2019./20. jednom doći u Zadar i – evo! Igrat ćemo s Barcom, gigantom i našim starim suparnikom, s momčadi u kojoj je jedan od najbitniji­h igrača Luka Cindrić, hrvatski reprezenta­tivac – rekao je Vedran Šupuković, direktor zagrebačko­g kluba. Jača rukometna momčad nikad nije gostovala u Zadru. Barcelona je klub koji ima daleko najviše naslova Kupa prvaka - osam. Zanimljivo je da je to klub s kojim su zagrebaši najviše puta u svojoj povijesti igrali u Ligi prvaka. Susret u Zadru bit će njihov 22 međusobni. Naravno, Barcelona je kudikamo uspješnija. Pobijedila

POSLJEDNJI SUSRET PPD ZAGREB I BARCELONA IGRALI SU 2017. U ZAGREBU (24:32)

igrali su svojedobno Barcelona i PPD Zagreb, i to uzastopna, a sva tri puta pobijedila je Barca

je u čak 19 utakmica, jednom je bilo neodlučeno, a jedinu pobjedu “plinari” su ostvarili 18. veljače 2012. godine i to u gostima (29:30). PPD Zagreb je u jedom podatku bolji od Barcelone. Ima više nastupa u Kupu prvaka i Ligi prvaka – 26:23 u korist zagrebačke momčadi.

Zadar je poznat kao grad košarke, no organizato­ri su sto posto sigurno da će dvorana Višnjik biti ispunjena do posljednje­g mjesta. Uostalom, u istoj ovoj dvorani hrvatska rukometna reprezenta­cija imala je nekoliko puta punu dvoranu. Nije da Zadar ne zna za rukomet. Imaju klub Zadar koji je najveće uspjehe postizao u drugoj polovici devedeseti­h godina prošlog stoljeća, kada su došli do polufinala Kupa EHF-a. Pod imenom Zadar Gortan 1996. godine ispali su od Šahtara. U Donjecku je bilo plus 15 za ukrajinsku momčad, u Zadru tek tri plus za domaćina.

– Zahvaljuje­m i RK-u PPD Zagreb i Hrvatskom rukometnom savezu na dosadašnjo­j veoma plodnoj suradnji, te na tomu što i hrvatska reprezenta­cija i PPD Zagreb rado dolaze u Zadar. Reprezenta­cija je uvijek igrala pred punom dvoranom i vjerujemo da će tako biti i na predstojeć­oj utakmici PPD Zagreb – Barca. Žalio bih istaknuti da ŠC Višnjik organizaci­jom, suorganiza­cijom i domaćinstv­om i ovakvih sportskih spektakala, kakav će biti utakmica PPD-a Zagreb i Barce, ustrajno radi u promidžbi i Grada Zadra i cijelog centra – rekao je Denis Karlović, direktor SC Višnjik.

Ulaznice po 30 kuna

Ulaznice će koštati 30 kuna (prodavat će se on-line na ulaznice. hr, te na određenim prodajnim mjestima, o čemu će javnost biti informiran­a na vrijeme), te da će jedan dio prihoda biti usmjeren u humanitarn­e svrhe - za potrebe dovršenja ovdašnjega dječjega igrališta.

Zadar je dao nekoliko vrhunskih rukometaša od kojih su najpoznati­ji Ivan Ninčević te braća Valčić, Josip i Tonči. Unatrag dvije godine u prvoj je momčadi bilo dosta promjena. Klub se usmjerio na mlađe igrače, a sad među seniorima imamo osam hrvatskih i dva slovenska reprezenta­tivca te još nekoliko mladih za koje očekujemo da će doseći reprezenta­tivnu razinu. Sezona je počela, a Ligu prvaka otvorit ćemo 14. rujna s PSG-om u Zagrebu. Kao Zadraninu veoma mi je drago što ćemo ovdje, u Dvorani Krešimira Ćosića, odigrati utakmicu s Barcom i pozivam sve ljubitelje sporta i rukometne igre da nas zdušno podrže – rekao je Josip Valčić, sportski direktor “plinara”.

 ??  ?? LUKA CINDRIĆ Hrvatski reprezenta­tivac predvodit će Barcelonu protiv PPD Zagreba. Jači rukometni klub od Barce nikada nije gostovao u Zadru
LUKA CINDRIĆ Hrvatski reprezenta­tivac predvodit će Barcelonu protiv PPD Zagreba. Jači rukometni klub od Barce nikada nije gostovao u Zadru
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia