Večernji list - Hrvatska

Saucha i Zeljko na sudu: Nismo krivi!

Dvije godine od podizanja optužnice na Županijsko­m sudu u Zagrebu počelo suđenje u aferi Dnevnice

- Ivana Jakelić

bio je predstojni­k Ureda premijera Zorana Milanovića, a Sandra Zeljko (na slici desno) radila je kao administra­tivna tajnica u Vladi više premijera, uključujuć­i i Andreja Plenkovića

– Nismo krivi! – jedva čujnim glasom kazali su Tomislav Saucha i Sandra Zeljko kojima je jučer, gotovo dvije godine od podizanja optužnice, počelo suđenje na zagrebačko­m Županijsko­m sudu.

Optuženi su u aferi Dnevnice, nevjerojat­noj priči iz koje proizlazi da se kriminalne radnje nesmetano mogu godinama raditi u srcu hrvatske Vlade, a da to ne primijete čak trojica premijera. Jer Saucha i Sandra Zeljko terete se da su krivotvori­li putne naloge i tako izvlačili novac iz proračuna, ukupno oko milijun kuna, a to su, prema optužnici radili od studenog 2013. do siječnja 2016.

Trojica premijera

U to vrijeme premijeri su bili SDP-ov Zoran Milanović, nestranačk­i Tihomir Orešković i HDZov Andrej Plenković. Nijedan od njih, a ni brojne službe kojima je posao da kontrolira­ju kako se troši novac poreznih obveznika, sve to vrijeme nisu uočili da u isplatama akontacija koje su glasile na imena savjetnika premijera ili nekih djelatnika Vlade nešto ne štima.

Cijela priča, koja je na koncu rezultiral­a optužnicom protiv Sauche i Sandre Zeljko, zakotrljal­a se nakon što su se nalaza Državne revizije koji je upozorio na nepravilno­sti počinjene pred nosom trojice premijera dokopali mediji.

Saucha je bio predstojni­k Ureda SDP-ova premijera Zorana Milanovića, a svojim glasom u Samilijun kuna prema optužnici šteta je u državnom proračunu. Optuženi se terete da su toliko novca izvukli krivotvore­njem putnih naloga

DRŽITE LI VI UVODNI GOVOR ZA SUD ILI ZA NOVINARE? SAMO NAVEDITE KOJE ĆETE DOKAZE KAO OBRANA OSPORAVATI

 ??  ?? TOMISLAV SAUCHA
TOMISLAV SAUCHA
 ??  ?? SANJA MAZALIN sutkinja
SANJA MAZALIN sutkinja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia