Večernji list - Hrvatska

U igri Olić, Vukojević i Sablić, ali kao favorit iskočio je Dario Bašić

Traži se Gračanov nasljednik Nekoliko je trenera s kojima se trenutačno razgovara

- Karlo Ledinski

Trenutačno je na klupi juniora Al-Aina, ali želi se vratiti u Hrvatsku zbog generacije igrača koju je vodio do četvrtfina­la na SP-u U17 u Čileu Nakon ostavke Nenada Gračana, čelnici HNS-a traže njegova nasljednik­a, koji će biti obznanjen u idućih tjedan dana. Početni razgovori obavljeni su već s mnogima, a HNS je već dobio i jednu odbijenicu. Željeli su da trener Rijeke Igor Bišćan uz klupski posao vodi i mladu reprezenta­ciju, no predsjedni­k kluba s Rujevice Damir Mišković na taj prijedlog odmahnuo je rukom. U sličnoj kombinacij­i, da istodobno vodi klub i mladu reprezenta­ciju, spominje se i ime trenera Gorice Sergeja Jakirovića, ali to zasad ipak nije najizgledn­ije.

Puno je izglednije da mladu reprezenta­ciju preuzme netko od trenera iz sustava HNS-a. Tako je iskočilo ime Ognjena Vukojevića, koji posljednji­h nekoliko mjeseci vodi selekciju do 20 godina. Dalićev skaut logično je rješenje ako se gleda da je internacio­nalac s 55 nastupa za Hrvatsku, no hendikep mu je nedostatak iskustva na trenerskoj klupi. Jednako je to hendikep i Ivici Oliću, Dalićevu pomoćniku u reprezenta­ciji kojega se također spominje kao mogućeg Gračanova nasljednik­a.

Trener postao s 22 godine!

Od trenera s većim iskustvom, iskočilo je ime Gorana Sablića, koji je donedavno bio trener moldavskog Sheriffa, a prije toga vodio je Split i Široki Brijeg. Kao igrač velik je trag ostavio u Hajduku i kijevskom Dinamu.

Uz Gorana Sablića, dobre šanse za preuzimanj­e klupe mladih vatrenih ima i Dario Bašić, 34-godišnji stručnjak koji je protekle dvije godine radio u Emiratima

 ??  ?? DARIO BAŠIĆ (34)
DARIO BAŠIĆ (34)
 ??  ?? Goran Sablić (40) u trenerskoj karijeri vodio je Split, Široki i moldavski Sheriff
Goran Sablić (40) u trenerskoj karijeri vodio je Split, Široki i moldavski Sheriff

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia