Večernji list - Hrvatska

U pola sata planule najskuplje karte za Dinamo - Atalanta

Opet ludnica u Maksimiru, svi žele na Ligu prvaka

- Robert Junaci

Ulaznice za prvu utakmicu Lige prvaka između Dinama i Atalante od jučer su u pretprodaj­i. Blagajne su se otvorile u 11 sati, ali redovi su pred blagajnama formirani puno ranije, bilo je i onih koji su od šest ujutro stali pred blagajnu samo da ne bi ostali bez željene ulaznice. I u samo pola sata otkako su ulaznice stigle u pretprodaj­u nestalo je onih najskuplji­h, za donju etažu zapadne tribine, koje su koštale 300 kuna, a oko 16 sati rasprodana je i istočna tribina.

Dolazi 3000 Talijana

Sad samo treba vidjeti koliko će se brzo rasprodati i ostale tribine jer nogometno ludilo ponovno se probudilo u Zagrebu. Baš kao što je bilo prošle sezone kada je Dinamo onako sjajno igrao u Europskoj ligi, pa i ovog ljeta u kvalifikac­ijama za Ligu prvaka koje su plavi uspješno odradili. Stoga ne čudi veliko zanimanje za ulaznice za Atalantu, odličnu talijansku momčad koja igra lijep nogomet, a među navijačima je, zajedno s ukrajinski­m Šahtarom, označena kao momčad protiv koje bi Dinamo mogao u ravnopravn­u borbu za drugo mjesto i ostanak u Ligi prvaka ili barem za treće koje bi ga vodilo u europsko proljeće, ali u Europskoj ligi.

Stoga, može se očekivati da će stadion biti pun, a ni južna tribina, koja je namijenjen­a za goste, neće biti siromašna navijačima. Naime, Atalanta prvi put igra u Ligi prvaka i brzo su razgrablje­ne ulaznice među njihovim navijačima. Očekuje ih se oko 3000, veliki broj njih stiže organizira­no, najavljuje se dolazak 35 autobusa, a kako Bergamo i nije daleko, bit će još mnogo onih koji će u Zagreb stići osobnim automobili­ma.

Istra prije Atalante

Igrači Nenada Bjelice baš i nisu previše voljni razgovarat­i o toj velikoj utakmici, njihov trener naučio ih je da se koncentrir­aju na ono što dolazi, a plavima danas dolazi Istra 1961. Tijekom reprezenta­tivne stanke Nenad Bjelica nije imao većinu igrača pa baš i nije mogao raditi na nekakvom uigravanju za Istru ili Atalantu. S obzirom na ta izbivanja i trošenje reprezenta­tivaca na utakmicama i putovanjim­a, sigurno je da protiv Istre neće zaigrati sastav koji će u srijedu u 21 sat izvesti protiv Talijana. No plavi su prošle sezone pokazali da imaju kvalitetan kadar koji može igrati i u Europi i kod kuće, a za dobru “vibru” u svlačionic­i prije Atalante valja apsolvirat­i Puljane.

 ??  ??
 ??  ?? PONOVNO REDOVI Od ranog jutra u Maksimiru se čekalo otvaranje blagajni
PONOVNO REDOVI Od ranog jutra u Maksimiru se čekalo otvaranje blagajni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia