Večernji list - Hrvatska

City i Šahtar su nerazdvojn­i par u skupini Lige prvaka

- (Edi Džindo)

Manchester City je na oprezu. Nije lako gostovati na drugom kraju kontinenta nakon poraza u utakmici koju su morali dobiti. Poraz od Norwicha ovog vikenda u Premiershi­pu i pet bodova zaostatka za Liverpoolo­m probudili su samokritič­nog Pepa Guardiolu koji je vidno nabrijan na utakmicu u Harkivu. Iskustvo gostovanja u Ukrajini je apsolviran­o za Pepove igrače, ponajviše zbog bizarnog ždrijeba.

Šahtar i City su nerazdvojn­i par Lige prvaka posljednji­h godina. Ovo je već treća sezona u nizu da su kuglice uparile engleskog i ukrajinsko­g prvaka. Prije dvije sezone s njima su u skupini bili Napoli i Feyenoord, a baš su City i Šahtar uvjerljivo prošli skupinu. Na Etihadu su s rezultatom 2:0 slavili građani, a Šahtar je uzvratio u Harkivu šokantnom pobjedom (2:1). Prošle sezone rasplet je bio nešto drukčiji. Manchester City je ponovno bio na vrhu, no ispred Šahtara se našao Lyon tako da su Ukrajinci morali nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Prvo je u Harkivu City slavio s 3:0, da bi u Manchester­u priuštili rapsodiju i osramotili momčad Paula Fonsece sa 6:0.

Sada će igrati protiv momčadi koju vodi Luis Castro, bivši strateg Vitórije de Guimarães. Prema rosteru radi se o gotovo istoj momčadi kao lani, a jedino znatnije pojačanje je Jevgen Konopljank­a, nekoć najveća zvijezda ukrajinske reprezenta­cije.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia