Večernji list - Hrvatska

PO PROLJEĆE!

Atalanta je sad najvažnija, idemo po pobjedu pred punim Maksimirom – kaže Dani Olmo

- Robert Junaci

Nakon 2016. godine Dinamo je ponovno u skupini Lige prvaka. U dosadašnji­h šest ulazaka u elitu samo je 1998. godine ostavio trag osvajanjem drugog mjesta, nakon toga je bio loš, a u nekim sezonama i očajan, bio je “kanta za napucavanj­e i bildanje gol-razlike” suparnika. No, nakon sjajne prošle sezone u Europskoj ligi, plavi sad u Ligu prvaka ulaze s puno većim ambicijama, žele ponovno u europsko proljeće, ali ovaj put kroz težu avanturu, kroz Ligu prvaka.

Dani Olmo sad će konačno dobiti priliku u tom natjecanju. Po viđenom, njegovim osmjesima i riječima, ljetna transfer-saga očito nije utjecala na njega.

Olmo: Ako me trener stavi...

– Nije me sve to nimalo poremetilo, ja sam fokusiran samo na nogomet – kazao nam je Dani.

Olmo je, kad se govorilo o transferu, isticao da želi u klub koji igra u Ligi prvaka, no sad je Ligu prvaka dočekao u Zagrebu.

– Napokon i ja u LP, ako me stavi trener, haha. Jedva čekam tu utakmicu, spremni smo za taj izazov, s našim navijačima napravit ćemo dobar rezultat. No, znamo da je Atalanta jaka, pokazala je to u prošloj sezoni Serie A, ali i dalje vjerujemo u sebe, puni smo motiva, želimo pokazati da zaslužujem­o biti tu gdje jesmo.

Na Transferma­rktu vrijedite 30 milijuna, to nikad niti jedan igrač u HNL-u nije dostigao.

– Lijepo je vidjeti, ali to ne bi bilo moguće bez Dinama i reprezenta­cije. To je ipak samo brojka, a ja moram i dalje raditi.

Bili ste kapetan i strijelac u dvije posljednje utakmice mlade španjolske reprezenta­cije, jesu li vas suigrači pitali o Dinamu?

– Jesu, svi znaju da smo u LP-u, a bio je i jedan igrač iz Manchester Cityja pa sam mu rekao da se pripremi, da ćemo ih dobiti u Manchester­u.

Dinamo se dosad nije dobro provodio u LP-u, kakve su sad ambicije, uzeti pokoji bod ili...?

– Ta prva utakmica je najvažnija, moramo ići kao i u prošloj sezoni, utakmicu po utakmicu, a ne gledati predaleko. Sad treba uzeti bodove protiv Atalante, a onda idemo u Manchester, svi znamo kakav je City, ali pustimo njih zasad na miru – kazao nam je Olmo.

Plavi su u nedjeljno vrijeme, uz juhicu za ručak mogli pogledati i kako igra Atalanta kod Genoe.

– Pokazali su da su čvrsti, opasni prema naprijed, pogotovo Zapata koji im je najbolji igrač, tu su Gomez i Iličić i bit će nam teško. – Jasno je koliko su kvalitetni kad su među najbolje četiri momčadi u Italiji. No, nisu nepobjediv­i, a mi ćemo dati sve što možemo – ustvrdio je Dominik Livaković.

S druge strane je Mario Pašalić, mogli ste u reprezenta­ciji malo razglabati i o susretu Dinama i Atalante.

– Malo smo se zezali, rekao sam mu da ćemo ih dobiti, on tvrdi da će oni slaviti u Zagrebu. Sigurno su i njihove ambicije velike, pa to im je prva utakmica u povijesti u Ligi prvaka. Možda im to donese nekakav pritisak, morali bismo to iskoristit­i.

2016. smo bili autsajderi

Atalanta je momčad koja je i prošle sezone puno golova zabijala, ali je dosta i primala. U sličnom su tonu krenuli i u ovu sezonu.

– Vidio sam da dosta primaju, izgubili su od Torina s 2:3, i sad su od Genoe primili gol. Istina je i da dosta pogodaka postižu, ali postižemo ih i mi i vjerujem da ćemo im danas zabiti pokoji gol.

Koliko je ključna ta utakmica s obzirom na to da otvara natjecanje u skupini?

– Uvijek je ta prva jako važna, koliko zbog bodova, toliko i zbog samopouzda­nja. A mi imamo dovoljno samopouzda­nja i da to možemo “riješiti”. Nadam se da ćemo ponoviti prošlosezo­nske uspjehe, ponovno prezimiti.

Livaković je branio u Ligi prvaka i 2016. godine.

– Tada smo bili potpuni autsajderi, sada je drukčije. Sada smo puno bolja klapa i kvalitetni­ji smo. No, i skupina je tada bila teža.

I vi ste zacijelo bolji vratar danas nego 2016.

– Haha, to možete ocijeniti vi koji stalno gledate naše utakmice i navijači, nadam se da sam bolji.

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? DANI OLMO Mladi Španjolac nije odbio niti jedan potpis ni fotografir­anje s navijačima Dinama u središtu grada
GORAN STANZL/PIXSELL DANI OLMO Mladi Španjolac nije odbio niti jedan potpis ni fotografir­anje s navijačima Dinama u središtu grada
 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? DOMINIK LIVAKOVIĆ Svojim obranama u dresu Dinama i reprezenta­cije postao je junak navijača
GORAN STANZL/PIXSELL DOMINIK LIVAKOVIĆ Svojim obranama u dresu Dinama i reprezenta­cije postao je junak navijača
 ??  ?? ISPUNILA MU SE ŽELJA Dani Olmo ostao je u Dinamu, transfer nije ostvario, ali će zato u Dinamu igrati željenu Ligu prvaka
ISPUNILA MU SE ŽELJA Dani Olmo ostao je u Dinamu, transfer nije ostvario, ali će zato u Dinamu igrati željenu Ligu prvaka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia