Večernji list - Hrvatska

DINAMO PROTIV TALIJANA

-

je gol-razlika Dinama protiv naših susjeda s “Čizme” Dinamo – Fiorentina Fiorentina – Dinamo Dinamo – Torino Torino – Dinamo Dinamo – Juventus Juventus – Dinamo Dinamo – Bologna Bologna – Dinamo Dinamo – Fiorentina Fiorentina – Dinamo Dinamo – Milan Milan – Dinamo Dinamo – Torino Torino – Dinamo Dinamo – Perugia Perugia – Dinamo Dinamo – Atalanta Atalanta – Dinamo Dinamo – Milan Milan – Dinamo Dinamo – Parma Parma – Dinamo Udinese – Dinamo Dinamo – Juventus Juventus – Dinamo

velikanu koji je tek nekoliko dana ranije osvojio naslov prvaka Italije.

Bilo je to četvrtfina­le Kupa velesajams­kih gradova, u prvoj utakmici u Torinu završilo je remijem 2:2, no Dinamo je već trebao imati prednost i nakon te utakmice. Ni talijanski mediji nisu bili optimistič­ni: “Ako Dinamo i u uzvratu zaigra kao u prvoj utakmici, Juventus nema što tražiti.” U uzvratnoj je utakmici plava jedanaesto­rka (Škorić, Cvek, Belin, Ramljak, Brnčić, Mesić, Novak, Jukić, Lamza, Rora, Gutzmirtl) ponizila talijansko­g prvaka pred 35 tisuća ljudi na Maksimiru i tako s lakoćom prošla dalje, sve do prvog i jedinog europskog trofeja u povijesti kluba.

Cannavaro na Maksimiru

Od utakmica s talijanski­m suparnicim­a mnogi će se sjećati one s Parmom s početka ovog stoljeća. U drugoj rundi Kupa Uefa za sezonu 2000./01. plavi su naletjeli na težak ždrijeb, čekala ih je jedna od najatrakti­vnijih momčadi svijeta. U Italiji se, u prvoj utakmici, Dinamo nije mogao nositi sa zvijezdama poput Buffona, Thurama Cannavara, Di Vaia i Amorosa koji je poentirao dva puta za veliku prednost. Na Maksimiru su plavi uspjeli slaviti s 1:0 pogotkom Tome Šokote, no on, Balaban, Mujčin i ostatak ekipe koju je vodio Marijan Vlak nisu uspjeli.

Ta će pobjeda, ipak, biti zapisana kao jedna od većih u Dinamovoj povijesti, kao što bi bila i eventualna protiv Atalante.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia