Večernji list - Hrvatska

Gazzetta: Dinamo je neustrašiv, ima najbolju generaciju još od Modrića i Mandžukića

Talijanski mediji Modri su dobili prostora u stranim medijima, secirao ih je novinar Gazzette

- Goran Kosijer

“Razumijeva­nje, čekanje, praštanje. Priča o zagrebačko­me Dinamu sažeta je u njegovu kapetanu Arijanu Ademiju”– upravo je tim riječima svoj članak o Dinamu otvorio Francesco Pietrella, novinar Gazzette dello Sport, koji je u utorak ujutro predstavio talijanski­m čitateljim­a hrvatskog prvaka.

– Izbačen je iz nogometa na četiri godine zbog dopinškog skandala (kazna mu je smanjena na dvije), ali u Dinamu su ga čekali. Ostao je u klubu, uvijek u sredini, uvijek s kapetansko­m vrpcom oko ruke, spreman predvoditi generaciju darovitih igrača koji u prosjeku imaju 24 godine. Možda i najbolju još od Modrića, Ćorluke, Mandžukića, Badelja... – piše Pietrella i nastavlja:

– To što je Dinamo postigao u Španjolsko­j nazivaju ‘cantera’, tvornica! Dinamo okuplja mlade talente, ima akademiju s 250 igrača, a uz to i satelitski klub Lokomotivu. Minulih godina stvorio je i Pjacu, Kramarića, Vrsaljka, Brozovića... – ističe taj novinar, pa očekivano spominje Dinamova dragulja Danija Olma.

– Organizato­r igre koji je rekao ne Barceloni. Svjetionik je momčadi, opasni broj jedan. Čak ga je i Hrvatski nogometni savez pokušao nagovoriti da zaigra za vatrene, ali ostao je vjeran Roji.

Pietrella kao veliki talent spominje i Nikolu Moru, pa podsjeća čitatelje na to da bi ga Zvonimir Boban radio vidio u Milanu. Na popis posebnih dodaje Brunu Petkovića, Marija Gavranović­a, Amera Gojaka, ali i Nenada Bjelicu!

– Sjajno gradi neustrašiv­u momčad koja igra nešto između formacija 4-3-3 i 4-2-3-1. Nepredvidi­v je i napadački orijentira­n – hvali Dinamova stratega talijanski novinar, pa iz prošlosezo­nske arhive vadi kako se Dinamo hrabro suprotstav­io Benfici u osmini finala Europske lige.

U zaključku maksimirsk­i klub u žargonu naziva ‘labavim topom’, čime Dinamu želi dati kompliment i naglasiti da nitko nije u stanju predvidjet­i na što je sve spreman. Pietrella je članak naslovio ‘Dinamo - tvornica talenata, Olmo predvodi zlatnu generaciju’, dok u podnaslovu napominje da je Maksimir Dinamova utvrda, dom Bad Blue Boysa.

 ??  ?? Danija Olma Talijani ističu kao najopasnij­eg igrača Dinama oko kojeg se sve vrti
Danija Olma Talijani ističu kao najopasnij­eg igrača Dinama oko kojeg se sve vrti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia