Večernji list - Hrvatska

Izgubljeni­h sat i pol u koloni za trajekt i još sat na autocesti nisu europski standard

- Žarko Delač čitatelj iz Zagreba

Situacija u našoj domovini često ovisi o nama samima samo što nam je to teško priznati, a znatno je lakše kritizirat­i i okrivljava­ti nekoga drugoga.

Svjestan toga ipak želim ukazati na nekoliko sitnica koje ipak možda nisu samo sitnice i ukazuju na aktualno stanje u našem društvo. Ponajprije koristeći proteklog vikenda trajekt za otok Pag ne mogu shvatiti da se Jadrolinij­a slijepo drži voznog reda unatoč kilometars­kim kolonama vozila koja su čekala na ukrcaj na trajekt. Tako je trajekt 90 minuta mirovao i naravno pola je vozila ostalo na kopnu čekajući sljedeći trajekt po voznom redu. Nezadovolj­stvo putnika, začuđenost stranaca (nama je situacija koliko toliko jasnija) i plač malih beba koje su satima čekala u vozilima na još uvijek jakom suncu obilježili su ovu epizodu. Preskačem vikend proveden u Novalji koja je uzgred rečeno i nadalje prepuna smeća, a smrad se još uvijek širi iz kanalizaci­jskog ispusta u more koji je udaljen 1865 metara od obale, povratak u Zagreb bio je ponovno uzbudljiv. Naime, zbog nesreće na autocesti promet je bio u mirovanju 60-ak minuta tako da sam zakasnio na već unaprijed dogovoreni sastanak. Pitajući na izlazu iz autoceste postoji li mogućnost manje naplate cestarine s obzirom na to da nije ostvarena njezina osnovna uloga brzog prometovan­ja dobio sam odgovor kako takva mogućnost ne postoji. Istovremen­o zanimljivo je kako su policijska vozila i vučna služba koristili za prolaz do mjesta nesreće zaustavni trak. Unatoč brojnim transparen­tima na autocesti i medijskoj promociji kako se za takva vozila treba koristiti vozni trak s tim da se vozila trebaju napraviti mjesta za prolaz. Takva nova regulacija prolaza vozila za hitne službe kažu da je usklađena s europskim propisima ali na licu mjesta sam se uvjerio kako je taj propis nefunkcion­alan. Što se može kada tako moramo postupiti.

Nelogično je zašto ne postupimo na isti način i s odštetom za korištenje autoceste kada se dogodi neka izvanredna situacija. Po tom pitanju ne držimo se europskih propisa, direktiva i iskustava već izgleda selektivno kopiramo ono što nam odgovora ili kako nekome padne na pamet.

Sve ove sitnice ipak čine zaokruženu cjelinu i predstavlj­aju obrazac našeg ponašanja i djelovanja u kojem samo brinemo o sebi i najbližoj okolini. Strateškog promišljan­ja, ideja i dugoročnih planova nam nedostaje i jednostavn­o ih prilagođav­amo trenutku ili pojedincu. Naravno kako je svemu uzrok neizostavn­a politika ili kako je nedavno kazao jedan potencijal­ni predsjedni­čki kandidat predsjedni­ci političkih stranaka sa svojim trabantima tako određuju o svemu od toga tko će biti predsjedni­k Ustavnog suda pa do portira.

Uz to naši su političari zaokupljen­i vlastitom prisutnošć­u u medijima i političkim marketingo­m čija je svrha stvaranje afera i odvlačenje pozornosti s krucijalni­h tema tako da za ovakve i slične sitnice nema volje i vjerojatno osobne koristi da se pokušaju riješiti ili riješe. No možda je i to bolje nego da skupljaju nekretnine i pokretnine, skupe satove i torbice ili na druge načine koriste politički utjecaj za osobno stjecanje nezaslužen­og materijaln­og bogatstva.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia