Večernji list - Hrvatska

Dva finala prije finala, Kovač na Zvezdu

KADROVSKI OSAKAĆENI PSG IDE NA OSAKAĆENI REAL, DIEGO SIMEONE S NOVIM KLINCIMA IDE PO OSVETU PROTIV JUVENTUSA

- Edi Džindo

Da se Dinamo kojim slučajem nije kvalificir­ao u Ligu prvaka, i dalje bi oči nogometnih ljubitelja u srijedu navečer bile uperene u nogometne terene jer nam najbolje europsko natjecanje, po običaju, pruža nogometne poslastice.

Najzanimlj­iviji je, dakako, okršaj Paris Saint-Germaina i Real Madrida na Parku prinčeva. Nećemo u prvom kolu spoznati koliki su stvarni odnosi snaga dva nogometna velikana koja su u znatnom padu jer su i prinčevi i kraljevi osakaćeni ozljedama.

U francuskoj metropoli na teren neće istrčati nijedan član ubojitog trojca Neymar-Cavani-Mbappé, pa će Thomas Tuchel od početka u napadu početi sa Sarabijom, Icardijem i Di Mariom. Također, njemački stručnjak neće moći računati ni na svoje sunarodnja­ke Juliana Draxlera i Tila Kehrera. I Real muku muči s kadrom. Na raspolagan­ju Zinédine Zidane neće imati Modrića, Ramosa, Isca, Nacha i Asensija, što znači da bi James, Militao i Hazard trebali početi od prve minute.

Drugi sutrašnji okršaj vrijedan finala Lige prvaka jest onaj Atlética i Juventusa na Wanda Metropolit­anu. Diego Simeone se s potpuno novim Atléticom, bez Griezmanna, Godina i Rodrija želi revanširat­i za dramatično ispadanje u osmini finala prošle sezone.

Dok Maurizio Sarri zbog svoje odluke neće moći računati na Mandžukića i Cana, ali i na Costu i Chiellinij­a zbog ozljeda, Simeone bi trebao imati cijelu momčad na raspolagan­ju. Upitni su tek Morata i Partey.

Niko Kovač će sa svojim Bayernom ugostiti Crvenu zvezdu. Hrvatski strateg je njemačku javnost i svoje igrače upozorio na oprez jer ipak je riječ o momčadi koja je prošle sezone u LP-u s 2:0 svladala europske prvake.

 ??  ?? Eden Hazard ubilježit će svoj debi u Ligi prvaka za Real Madrid
Eden Hazard ubilježit će svoj debi u Ligi prvaka za Real Madrid

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia