Večernji list - Hrvatska

Osnivamo još dva ureda, ali zaposlit ćemo nula ljudi

Bandićeva presica uoči današnje sjednice Skupštine

- (Hana Ivković)

Ne možete ni djevojci reći sve odjednom, nego trebate pametno i mudro dozirati – tako je jučer zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić sažeo “lajtmotiv” svoje konferenci­je za novinare uoči današnje sjednice Skupštine. Pa shodno tome nije mnogo komentirao ni bujanje ureda u Gradskoj upravi budući da je osnivanje još dvaju novih uz postojećih 25 jedna od glavnih tema sjednice.

– Nije važno koliko je ureda, nego koliko ćemo novih ljudi zaposliti, a taj je broj nula – rekao je Bandić dodajući kako stolce neće puniti novim kadrom, već će samo u sklopu prestrojav­anja razmjestit­i postojeći.

– To su moje ovlasti i prava – napomenuo je gradonačel­nik pa na pitanje o izmjenama GUP-a, iako one danas nisu na dnevnom redu, kazao kako očekuje da će proći.

– Što se toga tiče, hladan sam “kao špricer” – istaknuo je.

Najavio je i kako se za petak priprema sastanak predstavni­ka Vlade i Grada oko zajednički­h projekata, a na listi su, podsjetimo, dječja bolnica u Blatu, tramvaj do zračne luke, Imunološki zavod... Onima koji prigovaraj­u na plan gospodaren­ja otpadom poručio je pak “da pođu od sebe” jer ga “baš zanima” kako oni razvrstava­ju na kućnom pragu. Ponovio je i kako će krajem mjeseca reći nešto “nakon čega više ništa neće biti isto”.

– Bandić nakon 20 godina obnašanja druge izvršne funkcije u ovoj zemlji treba progovorit­i o licemjerst­vu i dvostrukom moralu svih koji su visjeli pred vratima gradonačel­nika i tražili kojekakve protekcije. Znate li vi koliko debelu knjigu imam? I to dobro zakopanu – zaključio je.

NAJAVIO JE I DA ĆE RAZOTKRITI SVE KOJI SU VISJELI PRED NJEGOVIM VRATIMA I TRAŽILI PROTEKCIJU

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia