Večernji list - Hrvatska

Nemoj me. podcast za odrasle koji ruši rekorde slušanosti

- Samir Milla

Hrvatska YouTube-scena odnedavno je bogatija za novi podcast koji je, čini se, nedostajao našoj publici. Podcast nemoj me. namijenjen je mladim ljudima u 20-im i 30-im godinama i odgovora na pitanje što zapravo osobu čini odraslom i, zajedno s publikom, dešifrira današnju okolinu. Dosad su emitirane dvije epizode na temu “Što ne treba raditi na dejtu” i “Što ne treba raditi u vezi” i obje su se plasirale na tjednu top listu najgledani­jih domaćih videa.

Inače, podcast je nova forma sadržaja emitiranog putem digitalnih medija. Namijenjen je slušanju preko servisa kao što su Anchor, iTunes, Google Tunes ili SoundCloud, a proširio se i na YouTube kako bi publika dobila i vizualno iskustvo emisije. Na zapadu je podcast jedna od najgledani­jih forma digitalnog sadržaja. Svaki podcast bavi se određenom tematikom na sebi svojstven način i tako stvara publiku. Neki od najpopular­nijih svjetskih podcasta obrađuju društvene aktualnost­i u zemlji, svijetu, komentiraj­u društvene mreže i međuljudsk­e odnose.

Neiscrpan izvor tema

Pokretačic­a projekta je Maša Zibar, influencer­ica i youtuberic­a s kanala Mashin’ the Beauty na kojem okuplja više od 85 tisuća pretplatni­ka. Uz Mašu, u ulozi suvoditelj­a su Nina Remenar i Filip Jančik, dugogodišn­ji prijatelji. – Ideja projekta je obratiti se jednoj generaciji i zajedno komen- Nakon dubokog razmišljan­ja, moja sestra Angel i ja smo, nažalost, morali zatražiti sudsku zaštitu od našeg brata. Aaronovo ponašanje vrlo je alarmantno. U posljednje vrijeme priznao je da ima ideju ubiti moju trudnu suprugu i naše nerođeno dijete. Nemam izbora i poduzet ću sve što mogu da zaštitim sebe i njih – napisao je pjevač Backstreet Boysa Nick Carter, brat Aarona Cartera koji je nedavno progovorio o svom mentalnom zdravlju. Naime, ovo priopćenje stiglo je dan nakon što je Aaron otkazao ostatak nastupa na ovogodišnj­oj turneji, a svojim obožavatel­jima na Twitteru poručio je kako mu je žao te mora staviti zdravlje na prvo mjesto. Opovrgnuo je Nickove navode naglasivši da je situacija obrnuta, odnosno da Nick zapravo njega maltretira,

 ??  ?? ODUŠEVLJEN­I REAKCIJAMA nemoj me. bilježi odličnu gledanost, a gledatelji predlažu nove teme
ODUŠEVLJEN­I REAKCIJAMA nemoj me. bilježi odličnu gledanost, a gledatelji predlažu nove teme

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia