Večernji list - Hrvatska

Festival rukometa iz Poreča Južnokorej­ci će kopirati

-

Hrvatski rukometni savez i rukometni savez Južne Koreje potpisali su jučer u Sheratonu ugovor o višegodišn­joj suradnji.

Prvi oblik suradnje dogodit će se u svibnju sljedeće godine kada će desetak trenera iz Južne Koreje gostovati na Festivalu rukometa u Poreču.

– Njima se ideja Festivala rukometa toliko dopala da će projekt doslovce kopirati u Južnu Koreju. Sviđa im se što se sve događa na jednom mjestu – rekla je Lidija Bojić Čačić, instruktor­ica HRS-a. Poseban gost prilikom potpisivan­ja ugovora bio je Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne muške reprezenta­cije. – Rukometni savez Južne Koreje jedan je od najvećih i najjačih u Aziji. Naš Savez je jedna od uglednijih u Europi. I jedni i drugi iza sebe imamo vrhunske rezultate na velikim natjecanji­ma. Hrvatska se može pohvaliti da je od samostalno­sti osvojila 21 medalju na velikim rukometnim natjecanji­ma – istaknuo je Lino Červar. U Hrvatskoj je muški rukomet puno uspješniji od ženskog, dok je u Južnoj Koreji obrnuto. Rukometaši­ce Južne Koreje bile su dvaput olimpijske pobjednice, 1988. i 1992. godine. Bile su triput srebrne i jednom brončane na Igrama. Na svjetskim prvenstvim­a Južnokorej­ke imaju jedno zlato (1995.) i jednu broncu (2003.). Muška reprezenta­cija osvojila je tek olimpijsko zlato u Seulu 1988. godine.

Nakon svečanosti nastavljen­o je ugodno druženje u kojem su rukometne priče izmijenila trojica trenera – Lino Červar (izbornik Hrvatske), Hrvoje Horvat (trener Nexea) i Davor Rokavec (pomoćni trener PPD Zagreba).

– Uskoro će okupljanje reprezenta­cije za prijateljs­ke susrete protiv Njemačke. Pratim sve kandidate, evo počela je i Liga prvaka. Gledao sam Kuduza koji je u prvom kolu postigao šest pogodaka za Dinamo iz Bukurešta. Ne znam hoće li Jakov Vranković biti spreman za listopad, a drago mi je da je Šebetić koji igra za francuski Tremblay krenuo odlično u sezoni – rekao je Červar.

Hrvoje Horvat čeka ždrijeb skupina Kupa EHF-a.

– Nadam se da ćemo ove sezone proći na završni turnir – istaknuo je trener Našičana.

 ??  ?? TOMISLAV GRAHOVAC predsjedni­k HRS-a
TOMISLAV GRAHOVAC predsjedni­k HRS-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia