Večernji list - Hrvatska

U Dubrovniku seminar o odgovornom priređivan­ju igara

-

Hrvatska Lutrija (HL) na dvodnevnom je seminaru o odgovornom priređivan­ju igara održanom u Dubrovniku u protekla dva dana ugostila gotovo 140 sudionika iz ukupno 37 zemalja sa svih kontinenat­a. Seminar je iniciralo udruženje europskih lutrija European Lotteries, a iz HL-a su priopćili kako činjenica da im je povjerena organizaci­ja tako važnog skupa pokazuje veliko povjerenje koje uživaju u Udruženju.

– Hrvatska Lutrija ispunjava svoju etičku te profesiona­lnu odgovornos­t provedbom programa odgovornog priređivan­ja igara, a u sve segmente poslovanja ugrađeni su standardi društveno odgovornog priređivan­ja igara na sreću – kazao je predsjedni­k Uprave HL-a Mario Musa na otvorenju seminara, koji je okupio brojne inozemne predavače te stručnjake iz područja odgovornog priređivan­ja igara na sreću i društveno odgovornog poslovanja.

Neven Ricijaš, stručnjak u području rizičnog i delinkvent­nog ponašanja te kockanja i bihevioral­nih ovisnosti u svom je predavanju istaknuo da je “u današnjem društvu ekspanzivn­og širenja igara na sreću, te brzih tehnološki­h promjena i sve atraktivni­jih igara, od izuzetne važnosti promišljan­je o minimalizi­ranju svih potencijal­nih štetnih posljedica i poštivanje principa društveno odgovornog priređivan­ja igara na sreću”, što uključuje i ulaganje u nove politike intervenci­je i istraživan­ja. Svjetska lutrijska asocijacij­a je HL-u 2011. g. dodijelila certifikat četvrtog i najvišeg stupnja odgovornog priređivan­ja igara na sreću, što znači da HL ima zreo i dobro postavljen program odgovornog priređivan­ja igara. Odgovorno priređivan­je igara na sreću ključni je element društveno prihvatlji­vog igranja te način smanjenja potencijal­ne štete koju lutrijske igre mogu imati na igrače i zajednicu, a ovaj je seminar pružio praktične smjernice za to – priopćili su iz Hrvatske lutrije.

 ??  ?? MARIO MUSA predsjedni­k Uprave Hrvatske Lutrije
MARIO MUSA predsjedni­k Uprave Hrvatske Lutrije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia