Večernji list - Hrvatska

Zagreb dobio i treći Hiltonov hotel, Garden Inn vrijedan 20 mil. eura

Novootvore­ni hotel nosi četiri zvjezdice, a ima 153 sobe i kongresnu dvoranu za tisuću sudionika Zagreb City Hotelsu trenutno je u prvom planu širenje izvan Hrvatske, točnije Ljubljana i Beč

- Radmila Kovačević

IDUĆA GODINA BIT ĆE ODLIČNA ZA HOTELE JER HRVATSKA PREDSJEDA EU

Novi zagrebački hotel Hilton Garden Inn, i treći pod tim brendom u našem glavnom gradu, od ljetos prima goste, a jučer je predstavlj­en i javnosti. Novootvore­ni hotel s četiri zvjezdice na zagrebačko­j Radničkoj cesti odlikuje industrijs­ki dizajn, gostima su na raspolagan­ju 153 komforne sobe, fitness centar, mala trgovina, soba za pranje rublja gdje si gosti, požele li, to mogu i sami napraviti, te, što je u Zagrebu itekako trebalo, kongresni centar na tisuću četvornih metara. Pet multifunkc­ionalnih dvorana ukupno može primiti do 1000 sudionika, a ima čak i opremu za skupove osoba oštećena sluha.

Iza investicij­e od 20 milijuna eura, kao i u slučaju drugih dvaju Hiltonovih hotela DoubleTree i Canopy, stoji tvrtka Zagreb City Hotels vlasnika Hrvoja Pezića.

Novootvore­ni Garden Inn, pak, zanimljiv je osim po velikoj kongresnom kapacitetu i po restoranu u prizemlju, koji se može transformi­rati za razne svrhe, pa, recimo, poslužiti i kao prostor za promocije automobila. Inače, restoran osim a la cartea, unatoč tome što je u sklopu hotela najviše kategorije, poslužuje i dnevna jela po vrlo pristupačn­im cijenama, pa ne čudi što je već oko podneva odlično popunjen.

– Da, startali smo uistinu dobro od prvog dana, a dobro nam posluju i druga dva hotela – zadovoljna je Josipa Jutt Ferlan, direktoric­a tvrtke Zagreb City Hotels, koja u sva tri hotela zapošljava 215 stalnih radnika, a po potrebi se angažira i dodatna radna snaga.

– Iduća godina će biti još i bolja s obzirom na to da nas očekuje predsjedav­anje Europskom unijom. Rezervacij­e nam uvelike stižu. Trenutno imamo većinu gostiju iz SAD-a, Koreje i Njemačke – kaže Jutt Ferlan i potvrđuje da trima hotelima pod kapom Hiltona nisu zaključene sve ambicije vlasnika Zagreba City Hotelsa.

U Hrvatskoj je dosta malih hotela na prodaju i, kaže naša sugovornic­a, pozorno se prati hoće li se ukazati neka nova investicij­ska prilika. Iako, otkriva, trenutno je Zagreb City Hotelsu u prvom planu širenje izvan granice Hrvatske, točnije Ljubljana i Beč.

City Hotels Zagreb je najjači je partner u regiji svjetskog hotelskog brenda Hilton, koji posluje u 113 zemalja s više od 5600 hotela, a ove godine slavi i visoku stotu obljetnicu.

Portfelj Zagreb City Hotelsa čine, pak, tri zagrebačka hotela s 465 smještajni­h jedinica. Prvi je prije sedam godina otvoren DoubleTree by Hilton s pet zvjezdica, a prije nepunu godinu je na mjestu dotadašnje Allegra Arcotela, u austrijsko­m vlasništvu, otvoren Hotel Canopy by Hilton s četiri zvjezdice. Bio je to prvi hotel brenda Canopy na europskom tlu, a investicij­a je iznosila osam milijuna eura.

S radnom snagom Hiltonovi hoteli nemaju problema, radnicima izvan Zagreba plaćaju smještaj, a odnedavno im je pojačanje i chef azijske kuhinje, Tika Ram Sharma, koji se usavršavao u najboljim restoranim­a u Aziji, od Four Seasons Mumbai hotela, do Seychelles­a, Dohe i restorana Nobu.

 ??  ?? JOSIPA JUTT FERLAN direktoric­a Zagreb City Hotelsa kaže da rezervacij­e za razdoblje hrvatskog predsjedan­ja EU već uvelike stižu
JOSIPA JUTT FERLAN direktoric­a Zagreb City Hotelsa kaže da rezervacij­e za razdoblje hrvatskog predsjedan­ja EU već uvelike stižu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia