Večernji list - Hrvatska

Dalić: Dinamo se može tući sa Cityjem za prvo mjesto, Oršić je konstanta, a ne iznenađenj­e

IZBORNIK ODUŠEVLJEN DINAMOM NAJVIŠA OCJENA S NAJVIŠEGA MJESTA ZA START PLAVIH U LIGI PRVAKA

- Tomislav Dasović

Izbornik hrvatske nogometne reprezenta­cije Zlatko Dalić simultano je preksinoć pratio petoricu svojih izabranika: Ivana Perišića u dresu Bayerna, Mateja Mitrovića u Club Bruggeu, te dinamovce Dominika Livakovića, Mislava Oršića i Brunu Petkovića u antologijs­koj utakmici u Zagrebu.

I Dalić posebno naglašava sjajnu Dinamovu igru protiv Atalante i neskriveno se divi Bjeličinu radu. Najviša ocjena za plave s najvišega mjesta.

– Čestitke Dinamu, igračima, treneru, bila je to u nekoliko posljednji­h godina najbolja igra Dinama, pogotovo u prvom poluvremen­u – kaže Dalić i nastavlja:

– Nešto sjajno u taktičkom smislu, u kojemu je Dinamo iznenadio Atalantu, postavio se kao dominantna momčad. Bili su plavi sigurni i u obrani, jer kad je Atalanta nešto i stvorila, Livaković je obranio. Bila je to prezentaci­ja na vrhunskoj razini koja Dinamu garantira da se s Manchester Cityjem može boriti čak i za prvo mjesto. Dugo nisam vidio da je Dinamo tako dominirao u europskoj utakmici.

Petković otvarao prostor

I prije početka grupne faze Lige prvaka nedavno ste najavili da je Dinamo kandidat za prolaz.

– Ako tako nastavi, pogotovo onako kako je igrao u prvom poluvremen­u, Dinamo sigurno može biti drugi u skupini. Pa Dinamo ima kvalitetu za to. Pogledajte, Dinamo je izvan prvih 11 imao Hajrovića, Gojaka, Ivanušeca i Majera, a to su sve vrhunski igrači! Ima širok izbor igrača, kvalitetu, moć, taktiku, samopouzda­nje, i takav sigurno može biti drugi u skupini – ističe Dalić.

Mislav Oršić je iskoračio i bio junak utakmice. Možda ga je stimulirao i nedavni debi za reprezenta­ciju u Bakuu?

– Oršić nije iznenađenj­e, on konstantno dobro igra. Ovaj put nije bio klasično lijevo krilo nego je djelovao iza Petkovića, kao Vlašić u utakmici protiv Slovačke, ulazio je u prostor koji mu je stvarao Petković. Ondje se sjajno snašao, vrhunski je reagirao pri sva tri pogotka – nastavlja Dalić.

Bjelica često u kontekstu reprezenta­cije spominje i Dinu Perića. Kako doživljava­te taj suptilni “poguranac” iz Maksimira?

– U reprezenta­ciji ja odlučujem koga ću zvati. Bilo bi zaista pogrešno i nepošteno kada bi

se izdvajali pojedinci nakon takve Dinamove izvedbe. Ovdje se ne govori o reprezenta­ciji, nego o Dinamu i Ligi prvaka, o tome što su plavi napravili u utakmici s Atalantom.

Pa je li vam Perić zanimljiv kao potencijal­ni kandidat za reprezenta­ciju?

– Kada mi bude trebao, ja ću ga zvati. Ne samo Perića, nego i svakoga drugog igrača – uzvratio je Dalić.

Praznik nogometa

DINO PERIĆ? NEPOŠTENO BI BILO NAKON TAKO SJAJNE DINAMOVE IGRE IZDVAJATI POJEDINCE, KAŽE IZBORNIK

Dinamo je u subotu gost vašega Varaždina? Što domaćin može očekivati od te utakmice?

– Dinamo ima dvije momčadi koje bi bile prvaci Hrvatske. Valjda mu možemo pružiti dostojan otpor. Za Varaždin je važno da se ondje ponovno igra prvoligašk­i nogomet, bit će pun stadion, za nas je to praznik nogometa – naglasio je Dalić.

Izbornik će u ponedjelja­k objaviti popis reprezenta­tivaca za nadolazeće kvalifikac­ijske utakmice s Mađarskom (10. listopada) i Walesom (13. listopada), u kojima se očekuje potvrda plasmana na Europsko prvenstvo. Taj dan bit će napokon razriješen i slučaj dokapetana, odnosno je li Ivan Rakitić i dalje na raspolagan­ju reprezenta­ciji.

Dalić se o toj temi ne izjašnjava. – Popis je u ponedjelja­k, pa ćete sve vidjeti – zaključio je zagonetno izbornik.

 ??  ?? BRUNO PETKOVIĆ ČEKA POZIV
Dinamov napadač bit će na Dalićevu popisu za nadolazeće akcije nakon što je vrhunski igrao u utakmici Lige prvaka protiv Atalante
BRUNO PETKOVIĆ ČEKA POZIV Dinamov napadač bit će na Dalićevu popisu za nadolazeće akcije nakon što je vrhunski igrao u utakmici Lige prvaka protiv Atalante
 ?? LUKA STANZL/PIXSELL ?? ZLATKO DALIĆ
Izbornik će u ponedjelja­k objaviti popis reprezenta­tivaca za kvalifikac­ijske utakmice s Mađarskom (10. listopada) i Walesom (13. listopada)
LUKA STANZL/PIXSELL ZLATKO DALIĆ Izbornik će u ponedjelja­k objaviti popis reprezenta­tivaca za kvalifikac­ijske utakmice s Mađarskom (10. listopada) i Walesom (13. listopada)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia