Večernji list - Hrvatska

Olmo: Nisam požalio što sam ostao, ovo sam želio

DAN NAKON VELIKE POBJEDE Dinamovci ne misle u Ligi prvaka stati samo na ovoj pobjedi nad Atalantom Bjelica:

- Robert Junaci

Nisu se plavi dečki baš naspavali, nakon pobjede Dinama nad Atalantom, nakon 4:0 “šamaranja” talijanske momčadi, jutro je ipak bilo lijepo. Svaki put nakon europske utakmice tvorac ove plave momčadi obično uopće ne može zaspati. I jučer je izgledao umorno, ali je bio itekako zadovoljan.

– Imali smo dobru ravnotežu u igri, bili smo i dobro zacementir­ani u obrani, a u napadu vrlo opasni – opisao je Bjelica svoju formaciju kojom je nadigrao Atalantu. No, sigurno je bilo rizično promijenit­i formaciju.

– Uvijek je to rizik, pa rizično je i kad jednu utakmicu dobijete uvjerljivo, a u drugoj ništa ne promijenit­e. Kad osjetim neke stvari “iz trbuha”, onda ih trebam i napraviti. Jednostavn­o, ono što mi je došlo kao prva ideja, to sam i primijenio. Imali smo i opciju B, na koju bismo prešli da se u početku nismo dobro snašli, no doista smo bili savršeni u obrani, to je bilo važno. I u tome je Nikola Moro odigrao veliku ulogu. Kad ste “u trbuhu” osjetili da je to dobra taktika?

– Kad sam prvi put gledao Atalantu, u utakmici protiv Torina. Odlučio sam tada da ćemo igrati s petoricom otraga.

Jeste li, otkako ste trener Dinama, već razmišljal­i o tome da tako igrate?

– Sličan sam osjećao imao kad sam prvi put gledao Benficu. Pomislio sam da bismo tako trebali igrati protiv njih u Lisabonu, ali kako smo u prvoj utakmici u formaciji 4-3-3 bili dobri, nisam promijenio igru za uzvrat. Ali, uvijek je najbolje rješenje ono koje vam se prvo pojavi – pričao je Bjelica, kojem sad u Ligi prvaka slijedi Manchester City i Pep Guardiola.

– Pripremit ćemo se i za njega i za City koji je apsolutni favorit skupine. Španjolski mediji hvale Danija Olma, kažu da su plavi razmontira­li Atalantu te da im je glavni dirigent bio španjolski mladi reprezenta­tivac

DINAMOV SAM IGRAČ I DOKLE GOD BUDEM OVDJE U SVAKOJ UTAKMICI DAVAT ĆU SVE ZA PLAVI DRES. PRIČE O TRANSFERU I O TOME ŠTO JE BILO ILI JE MOGLO BITI NISU ME POLJULJALE, RAZMIŠLJAM SAMO O NOGOMETU, KAŽE DANI OLMO

Oni će sigurno ići dalje, a mi ostali borit ćemo se za drugo i treće mjesto. Drago nam je što igramo protiv tako velikih momčadi, ali opet ćemo pokušati pobijediti. Dani Olmo igrao je čudesno, dečko kojem su svi predviđali odlazak bio je maestralan, vođa momčadi. – Govorio sam da želim igrati u Ligi prvaka, iza nas je savršena večer za početak Lige prvaka – kazao je Olmo, za kojeg je i Bjelica rekao da je prerastao HNL.

– Dinamov sam igrač i dokle god budem ovdje u svakoj utakmici davat ću sve za plavi dres. Nisam

požalio što sam ostao. Priče o transferu nisu me nimalo poljuljale, razmišljam samo o nogometu i ne opterećuje­m se time što je bilo ili što je moglo biti.

Hvale vas i Španjolci, kažu da je Dinamo igrao po vašim, španjolski­m notama.

– Vidio sam, pišu da smo razmontira­li Atalantu, da je Dinamo sve iznenadio. A čestitalo mi je i nekoliko suigrača iz mlade španjolske vrste.

Je li vam se javio onaj iz Cityja? – Ha-ha, nije, on će mi se javiti poslije utakmice sa Cityjem.

 ??  ?? PO ŠPANJOLSKI­M NOTAMA
PO ŠPANJOLSKI­M NOTAMA
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia