Večernji list - Hrvatska

Borna se mučio dva seta, a onda je Mađar predao

- Anton Filić

Borna je u njemu gubio 40:0, a potom je s pet poena u nizu napravio break i dobio taj set sa 7:5. U trećem je sve bilo lakše... Kao i mnogo puta ove sezone, Borna Ćorić uspio je doći do pobjede nakon što se već nalazio na rubu poraza. U drugom kolu ATP turnira u St. Peterburgu (u prvom je kao četvrti nositelj bio slobodan) svladao je Mađara Martona Fucsovicsa, 66. tenisača svijeta, sa 6:7 (5), 7:5, 3:0. Da, dvoboj nije dovršen, Mađar je predao zbog ozljede, ali njih su dvojica na terenu dotad već provela dva sata i 18 minuta.

Borna je istog suparnika na početku godine na Australian Openu dobio s 3:0 u setovima, ali sada se, za ulazak u četvrtfina­le St. Peterburga, puno više mučio. Izgubio je prvi set i u drugom zaostajao za break (3:4), ali nadoknadio je zaostatak. A u 12. gemu drugog seta okrenuo je 40:0 i napravio obrat. U konkurenci­ji parova istog turnira Nikola Mektić i Franko Škugor bez većih su problema svladali četvrtfina­lnu prepreku koju su činili Amerikanac Nicholas Monroe i Bjelorus Andrej Vasiljevsk­i. Hrvati su dobili taj dvoboj sa 6:4, 6:2 nakon točno sat vremena igre i ušli u polufinale. Mektić i Škugor ove godine imaju jedan zajednički naslov, onaj iz Monte Carla.

Donna Vekić zaustavlje­na je u osmini finala WTA turnira u Osaki. Pomalo neočekivan­o bolja od nje bila je 28-godišnja Japanka Misaki Doi, 83. tenisačica svijeta, sa 7:6 (5), 6:3. Za 23-godišnju Osječanku sve je krenulo prema planu, povela je s 5:4 i imala dvije vezane set-lopte na svom servisu, ali ih na žalost nije iskoristil­a. Nakon toga je pri omjeru od 5:5 propustila još jednu break-priliku i potom izgubila prvi set u tie-breaku. I u drugi je set ušla s breakom prednosti, ali to je bilo uglavnom sve što je postigla. Sa samo 37 posto prvog servisa (Doi 70 posto) više se nije moglo. Bio je to četvrti međusobni dvoboj Vekić i Doi i druga pobjeda japanske igračice. Donna će tako na novoj WTA listi pasti za dva mjesta i biti 23., ponovno iza Petre Martić koja će vratiti poziciju najbolje hrvatske tenisačice.

DONNU ZAUSTAVILA 83. NA SVIJETU, MARTIĆ ĆE OPET BITI NAJBOLJA HRVATICA

 ??  ?? PRESUDIO 12. GEM DRUGOG SETA
PRESUDIO 12. GEM DRUGOG SETA
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia