Večernji list - Hrvatska

Ne krije se, žapci kao nekad jurišaju na sve četiri fronte

Vaterpolo Počinje 12. sezona Regionalne lige, a na Savi su porasle ambicije

- Anton Filić

neočekivan­im porazom splitskog Jadrana od imenjaka iz Herceg Novoga kod kuće (9:11) započela je 12. sezona Regionalne vaterpolsk­e lige. Splićani su morali odraditi ranije domaću obvezu jer ih u subotu čeka prvi kvalifikac­ijski dvoboj za Ligu prvaka sa Strasbourg­om, no sve ostale utakmice prvog kola igraju se u subotu: Mladost - Mornar, Jug Budva, Partizan - Crvena zvezda i Šabac - Primorac.

Bajić: Moramo ekonomizir­ati

Da, Hrvati će u novoj sezoni imati “samo” četiri (od 10) predstavni­ka (Srbi i Crnogorci po tri), ali kvaliteta je debelo na našoj strani, čak tri hrvatska kluba – Jug, Mladost i splitski Jadran – borit će se za naslov. Dubrovčani su ove godine jači za Obradovića, ali ostali su bez Jokovića, Jadran je ostao bez Kunca, a najveći “promet” događao se na Savi. Mladost je dovela Bukića, Vrlića, Kunca i Amerikanca Bowena, ali i ostala bez Buljubašić­a, Petkovića, Čaglja, Hercega i Sučića. Može li se onda reći da su žapci jači nego lani?

– Na papiru izgledamo jači, osim na bekovskoj liniji, ali se nadam da ćemo to dokazati i u vodi. Nisam želio da Buljubašić ode, ali nije se dogovorio s klubom, pa ćemo se na poziciji braniča pokriti iskusnim Kuncem. Morat ćemo ekonomizir­ati, rotirati... Nova pravila akcent stavljaju na obranu s igračem manje, trenirali smo to i u pripremnim susretima bili prilično uspješni. Vidjet ćemo kako će to

NA PAPIRU IZGLEDAMO JAČI, NADAM SE DA ĆEMO TO DOKAZATI I U VODI, KAŽE TRENER BAJIĆ

2009. Jug CO (finalist Jadran HN)

2010. Jadran HN (Jug CO)

2011. Jadran HN (Jug CO)

2012. Pro Recco (Primorje)

2013. Primorje EB (Jug CO)

2014. Primorje EB (Jug CO)

2015. Primorje EB (Jug CO)

2016. Jug CO (Primorje EB)

2017. Jug CO (Jadran HN)

2018. Jug CO (Mladost)

2019. Mladost (Jug CO) funkcionir­ati na službenim utakmicama – kaže trener Mladosti Zoran Bajić.

Žapci, kao što se zna, brane naslov u Regionalno­j ligi, iako su svjesni da osvojeno neće biti lako i potvrditi. Konkurenci­ja je jaka, osim Dubrovčana i Splićana, tu su i Hercegnovl­jani i Budvani, a žapcima bi mogao otežati posao i prilično izmijenjen­i sustav natjecanja. Zbog juniorskog SP-a u Kuvajtu (prosinac) i seniorskog EP-a u Budimpešti (siječanj), liga je morala biti skraćena. Tako će se prvi dio igrati jednokružn­o, a potom će liga biti podijeljen­a. Prvih pet klubova igrat će međusobno, a domaćini će biti oni koji su u prvom dijelu bili gosti.

– Razumijem da je moralo doći do te korekcije, ali je naša nevolja što ćemo u prvom dijelu gostovati kod najjačih rivala – Juga, oba Jadrana i u Budvi. No, sezona je duga – napomenuo je Bajić.

Damjanić: Bit ćemo brži

Na Savi ne kriju da će žapci, kao nekad, jurišati na sve četiri fronte, dakle i u Ligi prvaka.

– Vrlićevim dolaskom pojačani smo na poziciji sidraša. To ne znači da je Herceg bio loš, no igranje u Solarisu dobro će mu doći. A mislim da ćemo biti i brži – procijenio je

Damjanić.• direktor kluba Milorad

 ??  ?? OBRANITI NASLOV u Regionalno­j ligi bit će jedan od prvih ciljeva Mladosti – Zoran Bajić sa svojim igračima
OBRANITI NASLOV u Regionalno­j ligi bit će jedan od prvih ciljeva Mladosti – Zoran Bajić sa svojim igračima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia