Večernji list - Hrvatska

Bjelica: Nadam se da će igrači i u HNL-u uživati kao u Ligi prvaka

MARIO ŠITUM Dinamov nogometaš (snimljen na prijateljs­koj utakmici s Varaždinom prošle godine) mogao bi dobiti šansu i u današnjem susretu, prvom službenom gostovanju plavih u Varaždinu nakon sedam i pol godina

- Robert Junaci

Odlazak posljednji dan svibnja 2017. u Varaždin nije plavima ostao u lijepom sjećanju. Nakon što su prije toga te sezone već ostali bez naslova prvaka, Matjaž Kek s Rijekom uzeo im je i Rabuzinovo “Sunce” pobijedivš­i ih u finalu Kupa s 3:1. Dinamo je tada vodio Bugarin Ivajlo Petev, a ta 2017. upisana je kao četvrta sezona od hrvatske samostalno­sti u kojoj plavi nisu osvojili trofej jer su prije toga praznih ruku ostali i 1992., 1995. i 2005.

Dinamo se danas vraća na mjesto (ne)sreće, ali ovaj put drugim poslom. Iako je ondje izgubio u Kupu, gostovanja u Varaždinu i nisu inače bila tako loša, igrajući protiv Varteksa plavi su većinom bili uspješni. No, sad je u prvoligašk­om društvu Varaždin, a ne Varteks. Isti je grad, isti je stadion, ali drugi klub, no veseli što se prvoligašk­i nogomet vratio u taj lijepi grad i zbog toga treba i Dinamo biti sretan. Nerijetko je varaždinsk­i kraj bio bazen iz kojega su dolazili igrači u Maksimir.

Stadion će biti pun

Ono što sad preostaje plavima i prije svega treneru Nenadu Bjelici jest da se motiviraju za Varaždin nakon briljantne pobjede u Ligi prvaka nad Atalantom. U plavom maksimirsk­om grotlu Dinamo je oduševio i samo svi možemo žaliti što i na utakmicama naše lige u Maksimiru nema više ljudi jer to ti dečki zaslužuju.

– Nemojte nam sad pričati tu tužnu priču, to je malo negativiza stički. No, idemo u Varaždin, tako je dobra atmosfera, vjerujem da će biti pun stadion i da će dečki moći uživati kao što su uživali i na utakmici protiv Atalante. A, bože moj, na nama je da dajemo sve što možemo na terenu, da zalaganjem i poštenim odnosom prema poslu privučemo navijače, a njima preostaje da dođu na naše utakmice ili da ne dođu – kazao je Bjelica.

Očekuje se da će varaždinsk­i stadion biti pun, dugo Dinamo nije igrao u Varaždinu, a dodatnu pozivnicu ispisali su plavi sjajnom igrom i 4:0 pobjedom nad Atalantom. Doduše, sigurno je da će Bjelica znatno promijenit­i momčad taj sraz, ne treba čuditi bude li to posve drugih 11 igrača, ali ima se i od njih što vidjeti.

– Uvijek je mrvicu teže igrati u HNL-u nakon takvih europskih utakmica kakva je bila u srijedu, ali imamo velik izbor igrača i koga god trener odluči poslati u igru, sigurno će dati maksimum i nadam se da ćemo pobijediti – dodao je junak i trostruki strijelac u utakmici s Atalantom Mislav Oršić.

Igraju i za sebe

Znali su plavi imati u svojoj povijesti problema nakon europskih utakmica, nije se bilo lako “prešaltati” na domaće travnjake. No, sad je ipak razlika, Nenad Bjelica doista ima velik izbor igrača i kad danas istrči nova postava, uvjereni smo da će igrati maksimalno. Jer, ne igraju samo za bodove, igraju i za sebe, barem ako se žele pokazati i dokazati treneru da i oni zaslužuju mjesto u europskim ispitima, možda već 1. listopada kod Manchester Cityja.

Pogled na tablicu kaže da bi utakmica s Varaždinom trebala biti samo “običan dan u uredu”, u osam dosadašnji­h utakmica Varaždin nema ni jednu pobjedu, samo četiri neodlučena rezultata, i na dnu je ljestvice. Igračima Borimira Perkovića ne treba veći motiv od želje da pobjegnu sa dna ljestvice, ali i činjenice da im dolazi Dinamo. Da mogu biti opasni pokazali su u prošlom kolu kada su se vratili iz ponora u Osijeku i od 0:2 došli do 2:2 u posljednji­m trenucima utakmice.

 ??  ??
 ??  ?? NENAD BJELICA U ovom prvenstvu ima pet pobjeda, te po jedan remi i poraz
NENAD BJELICA U ovom prvenstvu ima pet pobjeda, te po jedan remi i poraz
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia