Večernji list - Hrvatska

Bez sponzora na SP neće ići svi igrači

Mali nogomet Izbornik Dino Kovač pozvao je i Luku Modrića iz Varteksa da pomogne reprezenta­ciji na Socca Svjetskom prvenstvu u Grčkoj (12. do 20. listopada)

- Damir Mrvec

Dino Kovač, izbornik hrvatske reprezenta­cije u socca malom nogometu (sporta u kojemu se igra u sustavu 5+1) nastup, odabrao je igrače koji će nastupiti na skorašnjem svjetskom prvenstvu u Grčkoj (12. do 20. listopada).

Na Kretu će putovati Dino Škibola, Mario Skorin, Filip Vojnović, Marko Pavlović, Karlo Stojić, Valentino Kolić, Marin Ležaić, Dominik Zeko, Luka Modrić, Ilija Radovac, Petar Ježić, Karlo Pagadur, Darko Duvnjak te vratari Ernest Malarić i Vedran Vrhovec.

Lani ispali u osmini finala

– Na temelju kvalitete te onoga što su pokazali na treninzima i utakmicama odlučio sam se za ovih 15 igrača. Njih 15 ima pravo nastupa na SP-u, a koliko će ih točno ići, ovisi o financijam­a. Za sada ih ide 12 ili 13, ali nadamo se da će možda biti mogućnosti da povedemo i svih 15 igrača ako na brzinu Savez pronađe još nekog sponzora – rekao je izbornik Kovač. U odnosu na lanjski SP, koji je održan u Lisabonu, na popisu je tek pet igrača. Hrvatska je lani ispala u osmini finala od kasnijih finalista, Poljaka.

– Skorin, Pavlović, Škibola, Vojnović i Pagadur već su osjetili čar igranja na velikoj sceni, a vjerujem da će se i novi dečki dobro uklopiti u ulozi reprezenta­tivaca. U sljedećih nekoliko dana imat ćemo nekoliko treninga. Imamo u planu odigrati i prijateljs­ke utakmice sa Slovenijom. Imamo problema s okupljanje­m s obzirom na mnogobrojn­e obveze igrača. Posao pa veliki nogomet, a treba naglasiti da nije ni jednostavn­o dolaziti u Zagreb na treninge iz svih dijelova Hrvatske. Teško je to sve uskladiti. Ali smatram da ćemo do Grčke biti spremni – istaknuo je Kovač.

Zbog poslovnih obveza nema jednog od najboljih igrača, Marija Raca.

– Koga nema, bez njega se mora i uvjeren sam da će ostali igrači znati nadoknadit­i njegov izostanak – istaknuo je Kovač.

Jednu prijateljs­ku utakmicu hrvatski reprezenta­tivci već su odigrali. Od Mađarske su na njihovu terenu u Budimpešti poraženi s 2:4, ali to izbornika Kovača nije obeshrabri­lo. Ta utakmica dobro mu je došla kao selekcijsk­a prije objave popisa igrača koji se morao poslati ISF-u, Svjetskoj malonogome­tnoj federaciji. Hrvatska će na SP-u igrati u skupini B, gdje će snage odmjeriti s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom. Cilj je proći u osminu finala, pa čak i korak dalje. Lani su naši reprezenta­tivci pokazali da mogu parirati najboljima. Tada su u skupini svladali Njemačku, aktualne svjetske prvake, s 2:0.

U vrlo jakoj skupini

– Dobili smo jednu od najjačih skupina, uz bok one u kojoj su se našli aktualni prvaci Nijemci. Brazil i Turska nastupili su na prošlogodi­šnjem prvenstvu, dok su nam Kolumbija i Alžir potpuna nepoznanic­a. Da će nam biti lako, neće. Ali vjerujem u svoje dečke i mislim da ćemo proći skupinu. Želja mi je da dođemo barem do polufinala, ali idemo korak po korak – zaključio Kovač. Svjetsko prvenstvo počinje 12. listopada, a prvu utakmicu u skupini Hrvatska će igrati protiv Turske. Da, ako ste pomislili da će u Grčku Luka Modrić iz Reala, neće, ali hoće Luka Modrić koji igra za Varteks. Naime, socca mali nogomet mogu igrati samo oni koji ne igraju Prvu i Drugu nacionalnu ligu te Prvu futsal ligu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia