Večernji list - Hrvatska

Zbog slučaja Daruvarac Bošnjakovi­ć mijenja ZKP

MINISTAR KRSTIČEVIĆ:

-

Nasilnici ostaju u pritvoru do odlaska na izdržavanj­e kazne

Potpredsje­dnik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u petak u Dubrovniku da je Hrvatska ratna mornarica temeljni čimbenik hrvatske sigurnosti na Jadranu te čuvar hrvatskih interesa diljem Sredozemlj­a. Krstičević je u dubrovačko­m Kazalištu Marina Držića na središnjoj svečanosti u povodu 28. obljetnice osnutka HRM-a istaknuo da je ova Vlada prepoznala stratešku važnost razvoja HRM-a uz ostale grane Hrvatske vojske.

– U namjeri da vam osiguramo sve uvjete za provedbu svih zadaća u službi, iz godine u godinu povećavamo proračun. Uložili smo i u kvalitetu života i rada pripadnika HV-a. Ima još puno posla, ali uvjeren sam da ćemo i to u zajedništv­u uspjeti riješiti – ocijenio je ministar obrane. Istaknuo je da je MORH osigurao novac za modernizac­iju raketnih topovnjača, a to se čekalo 14 godina.

– Nabavljena su i druga moderna sredstva, čime jačamo ukupne sposobnost­i HRM-a. Remontnom nabavom motora za dvije raketne topovnjače u 2020. osigurat ćemo nazočnost strateškog naoružanja na Jadranskom moru pod hrvatskim barjakom – najavio je Krstičević i podsjetio da je nakon Domovinsko­g rata slijedilo razdoblje kada se sposobnost mornarice izgubila.

Ministar je podsjetio da je Dubrovnik kao nepokoreni grad i u Domovinsko­m ratu očuvao svoju slobodu i slomio neprijatel­jsku silu kojoj je bio cilj uništiti sve hrvatsko. – Naše obljetnice svečano obilježava­mo sa svojim narodom. Ta je veza vojske i naroda stvorena u ratu, a Vlada ju je osnažila jer bez potpore naroda nema jake vojske – rekao je Krstičević. Najavio je da će petogodišn­ji studij vojnog pomorstva, na koji se upisuje drugi naraštaj, biti stvaratelj nove generacije pomorskih časnika.

 ??  ??
 ??  ?? U Dubrovniku je obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatske ratne mornarice
U Dubrovniku je obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatske ratne mornarice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia