Večernji list - Hrvatska

Božić Pavletić: To je momčad po našoj mjeri, nisu kao PSG

PPD Zagreb danas protiv Aalborga (16.50) igra drugu utakmicu Lige prvaka

- Damir Mrvec

PPD Zagreba danas će u danskom Aalborgu (16.50 sati) igrati utakmicu drugog kola skupine A Lige prvaka. Trenutačno najbolja danska momčad u prvom kolu lakoćom je odnijela bodove iz norveškog Elveruma, dok su „plinari“kod kuće upisali poraz od PSG-a.

Na papiru su Danci favoriti, pogotovo zbog činjenice što je hrvatski prvak oslabljen. Naime, momčad Branka Tamšea otišla je na put bez svog prvog vratara, Ašanina koji će zbog ozljede imati stanku od najmanje tri tjedna. Tako će među vratnice uz Ristanović­a uskočiti mladi Jović.

Brzi skandinavs­ki rukomet

– Aalborg je momčad koja igra tipičan brz i atraktivan skandinavs­ki rukomet. Pogledali smo snimke utakmice iz Elveruma te analiziral­i njihovu igru koja se temelji na agresivnoj obrani uz brze kontre krilnih igrača. Neće nam biti lako, ali s druge strane mi moramo odigrati čvrstu obranu s puno prekida i kontakta, dok ćemo u napadu tražiti šansu strpljivom i pametnom igrom bez nepotrebni­h grešaka. Imamo peh s ozljedama, ali idemo odigrati maksimalno dobro, koliko možemo u ovom trenu, i vratiti se kući s pobjedom – rekao je Branko Tamše, trener PPD Zagreba. Zanimljivo je da se Aalborg i PPD Zagreb još nijednom nisu sreli u službenim natjecanji­ma. Zagrebaši su do sada u Ligi prvaka igrali protiv Koldinga (šest puta), GOG Gudmena (dvaput), Skjerna (četiri puta) i Handbolda (dvaput). Od 14 susreta protiv danskih momčadi PPD Zagreb je upisao deset pobjeda, dvaput su izgubili, a dva susreta završila su bez pobjednika. Najslađe je bilo protiv Koldinga, kojeg su jednom izbacili iz polufinala Lige prvaka, 1992. godine, te 2015., kada su ih izbacili u osmini finala. Aalborgu je ovo tek četvrto igranje u Ligi prvaka. Dvaput su prošli u osminu finala i dvaput izgubili od Barcelone, a jednom nisu prošli skupinu. Jedne godine igrali su u četvrtfina­lu Kupa EHF-a gdje ih je zaustavio njemački Kiel.

Imaju najnižeg igrača u LP

– Očekuje nas jedan dobar suparnik čije smo utakmice proučavali ovaj tjedan. Mogu reći da je to momčad po našoj mjeri, nisu na razini kao PSG ili Veszprem, ali ako odigramo kako smo se dogovorili, uz malo sreće, vjerujemo u bodove – zaključio je Božić Pavletić, desno krilo PPD Zagreba. Aalborg je jedna od najmlađih momčadi u Ligi prvaka s prosjekom 24,11 godina, dok je prosjek zagrebaša 25,39 godina. Zagrebaši su puno viši u prosjeku (193,8:190,9), ali i nešto teži (94,8:93). Danska momčad ima najnižeg igrača u Ligi prvaka. Mikkel Lang Rasmussen ima 174 centimetar­a. Najniži „plinar, Horvat ima pet centimetar­a više. Što se tiče igračkog kadra igraju samo Skandinavc­i. Uz naravno Dance tu su još Norvežani (Barthold. Liab, Saeveraas) i Islanđani (Magnusson, Smárason). Utakmica se igra u Jutlander Bank Areni, kapaciteta 4666 gledatelja. Southampto­n – Bournemout­h 1:3;

Osasuna – Betis 0:0; Schalke 04 – Mainz 2:1;

Cagliari (Rog ušao u 78.) – Genoa (Pajač odigrao cijelu utakmicu) 3:1; Strasbourg – Nantes 2:1

pišu kako se treneru Real Madrida Zinedineu Zidaneu sprema otkaz te kako je potencijal­na zamjena José Mourinho. No, portugalsk­i stručnjak to odbija.

– Ne želim se vratiti u Real Madrid jer oni imaju trenera. Naravno da je čast raditi u Realu, ali Zinedine Zidane nije bilo tko. On je povijest Reala, a ja ne prodajem maglu – rekao je Mourinho, koji je Real vodio od 2010. do 2013. godine, a bez angažmana je otkad je otišao iz Manchester Uniteda.

ZAGREBAŠI IMAJU DOBAR SCORE S DANSKIM MOMČADIMA – DESET POBJEDA I SAMO DVA PORAZA

Centroplin­omont Keraterm – AŠ AK Miramare Eurolimbus Sasina 6:5 (7m), Gorenc transporti – Goli Vrh CB Kiss 3:0;

Victory je osvojio treće mjesto

Brkić/A. Pavić (2, BiH/Hrv) - Berlocq/Cachin (Arg) 6:2, 6:1 (Brkić i Pavić bore se za osmi zajednički naslov). ITF turnir tenisačica u Saint Malou, Francuska (zemlja, 60.000 USD), parovi, polufinale:

ITF turnir tenisačica u Podgorici, C. Gora (zemlja, 25.000 USD), pojedinačn­o, četvrtfina­le:

 ??  ?? Trener Real Madrida Zinedine Zidane je pred otkazom
Trener Real Madrida Zinedine Zidane je pred otkazom
 ??  ?? RUKOMETAŠI PPD ZAGREBA nakon PSG-a susret će se s brzim i moćnim Skandinavc­ima
RUKOMETAŠI PPD ZAGREBA nakon PSG-a susret će se s brzim i moćnim Skandinavc­ima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia