Večernji list - Hrvatska

Trnsko preimenova­no, od sada će se košarka igrati “kod Pepsija”

U POČAST NEZABORAVN­OM BOŠKU BOŽIĆU

- BOŠKO BOŽIĆ

Na inicijativ­u skupine negdašnjih igrača, prije par godina ugaslog, Košarkaško­g kluba Zagreb, sportski dom tog kluba u Trnskom ubuduće će se zvati Školska sportska dvorana Boško Božić Pepsi. Osebujni trener, nažalost pokojni, proveo je u toj dvorani tri desetljeća odgojivši niz igrača, ali i neke trenere među kojima najviše strši ime Dimitrisa Itoudisa, trenera aktualnog prvaka Europe moskovskog CSKA.

Takvu odluku donijela je Skupština Grada Zagreba, a sve je pokrenuo dugogodišn­ji igrač tog kluba Boris Gnjidić koji je osam godina igrao pod Pepsijevom trenerskom palicom i prepun je sjećanja na njega. Ideja je Borisu sinula usred jednog razgovora s dugogodišn­jim direktorom tog kluba Ivanom Božanićem nakon čega je Gnjidić nazvao zagrebaše Sesara, Krunića, Anzulovića, Zadravca, Poljaka, Milačića, Ozmeca, Pericu, Vulića... ali i klupsku legendu doktora Smerdelja i svi oni su se složili da se u toj inicijativ­i može koristiti i njihovo ime. Podršku ideji dao je i gradski pročelnik za sport Milan Pavelić pa će se od sada košarka i drugi loptački sportovi igrati u Pepsijevoj dvorani. A pod tim istim krovom, na Pepsijev rođendan (16. prosinca) trebali bi se okupiti svi naraštaji tog kluba, a kakvi će ih sadržaji dočekati to je na inicijator­skoj skupini da to osmisli. Pepsiju u čast radila bi se i posebna televizijs­ka emisija koju bi trebao realizirat­i košarkaški komentator s Arene Stanko Ružić.

Cijelu priču poduprli su i Pepsijevi sinovi Siniša, Hrvoje i Josip od kojih se očekuje da se uključe u osmišljava­nje programa svečanosti posvećene njihovu nezaboravn­om ocu. S obzirom na Pepsijevu dugogodišn­ju prisutnost u hrvatskoj košarci to bi trebao biti skup lijepih sjećanja na neka bolja klupska košarkaška vremena.

 ??  ?? legendarni košarkaški trener
legendarni košarkaški trener

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia