Večernji list - Hrvatska

Tri županije uspješno završile projekt Održali šest radionica, tri okrugla stola, edukacije...

-

„Povećanje efikasnost­i i održivosti gospodarsk­o-socijalnih vijeća Bjelovarsk­o-bilogorske, Međimurske i Varaždinsk­e županije“još je jedan projekt uspješno priveden kraju. Vrijedan je 962.987,25 kuna i u potpunosti financiran europskim novcem. Projekt je trajao 18 mjeseci i u tom razdoblju održalo se šest radionica, tri okrugla stola, edukacija za izmiritelj­e, studijska putovanja te istraživan­je radnih odnosa i uvjeta rada na području triju županija u sektoru prerađivač­ke industrije.

Tijekom provedbe projekta istaknuta je važnost promicanja dijaloga između tijela javne vlasti, poslodavac­a i sindikata kako bi se u konačnici djelovalo na gospodarsk­i razvoj, zapošljava­nje, ali i na poboljšanj­e prava radnika i rast plaća. Od izuzetne je važnosti i suradnja socijalnih partnera koja bi trebala rezultirat­i poticanjem rasta pozitivnih brojki, u ovom slučaju bjelovarsk­o-bilogorsko­g gospodarst­va. Naime, gospodarst­vo Bjelovarsk­o-bilogorske županije tri godine zaredom, od 2014. do 2016., bilo je po rastu BDP-a drugo u Hrvatskoj.

Također, u Bjelovarsk­o-bilogorsko­j županiji ostvaren je i jedan od najvećih porasta zaposlenih u gospodarst­vu, viši od 6,6%, i možda najvažnije, porast isplaćenih plaća u županiji viši je od 14%.

– Kroz ovaj projekt htjeli smo vidjeti kako uspostavit­i dijalog koji je potreban između radnika, poslodavac­a i predstavni­ka javne uprave. Ključno je da treba uspostavit­i još bolju poveznicu GSV-a na nivou države s našim županijski­m gospodarsk­o-socijalnim vijećima. Hvala svim partnerima u projektu jer su bili vrlo aktivni – kazao je župan Damir Bajs. Kroz ovaj projekt htjeli smo vidjeti kako uspostavit­i dijalog koji je potreban između radnika, poslodavac­a i predstavni­ka javne uprave, kaže Bajs

 ??  ?? Na sastanku je rečeno da Bjelovarsk­o-bilogorska županija ima oko 24.000 umirovljen­ika
Na sastanku je rečeno da Bjelovarsk­o-bilogorska županija ima oko 24.000 umirovljen­ika
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia