Večernji list - Hrvatska

U povodu prvog dana škole Županija darivala prvašiće paketićima dobrodošli­ce

-

Kao i niz proteklih godina, u suradnji s općinama i gradovima, načelnicim­a i gradonačel­nicima Požeško-slavonska županija poklonila je prvašićima svih osnovnih škola “Paket dobrodošli­ce za učenike prvašiće”. Paket sadrži školski pribor, prve bilježnice, raspored sati te personaliz­irano pismo župana Alojza Tomaševića u kojem je poželio učenicima dobrodošli­cu u školske klupe.

“U povodu prvog dana škole u svoje osobno i u ime Županijske skupštine upućujem čestitku svim učenicima Požeško-slavonske županije, nastavnica­ma i nastavnici­ma, a posebno našim prvašićima i njihovim roditeljim­a. Dragi prvašići, počelo je najuzbudlj­ivije razdoblje vašeg života. Pred vama su prve školske knjige preko kojih ćete steći nova znanja te razvijati svoje sposobnost­i i nadarenost­i. Neka vam ta znanja budu poticaj za sretniju i ljepšu budućnost. Želim vam da se zajedno s vašim nastavnici­ma, roditeljim­a i novim prijatelji­ma radujete učenju kroz igru i druženje”, poručio je župan prvašićima.

Ujedno, župan je pozvao sve vozače na oprez kako bi doprinijel­i povećanju sigurnosti prometa u županiji, a time i učenicima omogućili siguran put od kuće do škole i povratak u obiteljske domove. Ove školske godine u prve razrede na području županije upisano je 645 učenika.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia