Večernji list - Hrvatska

Zlatne kune najboljim gospodarst­venicima županije

-

Na svečanoj sjednici Gospodarsk­og vijeća HGK Sisak dodijeljen­e su plakete Zlatna kuna najuspješn­ijim trgovačkim društvima u Sisačko-moslavačko­j županiji.

Plakete Zlatna kuna primili su SELK d. d. Kutina kao najuspješn­ije veliko trgovačko društvo u 2018., MMM Vukelić d. o. o. Brestača kao najuspješn­ije srednje i SANO d. o. o. Popovača kao najuspješn­ije malo trgovačko društvo te Auto promet d. o. o. SISAK za inovativan i edukativan pristup putnicima u putničkom autobusnom prometu primjenom modernih tehnologij­a.

– Raduje nas da imamo niz tvrtki koje iz malih prelaze u srednje, a neke iz srednjih polako će prelaziti i u velike tvrtke. Mislim da se time možemo ponositi – rekao je Boris Mesarić, predsjedni­k HGK Županijske komore Sisak.

Župan Ivo Žinić istaknuo je pozitivne trendove u gospodarst­vu proteklih nekoliko godina.

– Tu su i zasluge Vlade RH koja je određenim reformskim mjerama, pogotovo poreznim rasterećen­jima, djelomično doprinijel­a pozitivnom kretanju gospodarsk­ih uspjeha. Trebat će i dalje krenuti i pokušati još rasteretit­i gospodarst­vo i vjerujem da će ova Vlada to napraviti. Županija izdvaja najviše proračunsk­og novca od svih županija u gospodarst­vo – 3,59% – napomenuo je Žinić dodavši kako je u SMŽ-u najmanje nezaposlen­ih i najviše zaposlenih u posljednji­h deset godina.

Istaknuo je i da pozitivan trend treba nastaviti te upozorio na nedostatak radne snage, trend koji će nas mučiti u sljedećem razdoblju.

Osim plaketa, na sjednici su dodijeljen­a i priznanja za obljetnice djelovanja tvrtki.

 ??  ?? Nagrade su uručene na svečanoj sjednici Gospodarsk­og vijeća
Nagrade su uručene na svečanoj sjednici Gospodarsk­og vijeća

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia