Večernji list - Hrvatska

Među njima nema nijednog nezaposlen­og, a neki imaju i posla preko glave

- Suzana Lepan Štefančić

Među njima nema nijednog nezaposlen­og, svi rade, a neki od njih imaju posla preko glave. Za majstorske ispite pod ingerencij­om Obrtničke komore Virovitičk­o-podravske županije u posljednje se dvije godine prijavilo 65 majstora, a njih 47 uspješno ih je položilo.

Odličan nastavni kadar

Virovitičk­o-podravska obrtnička komora godinama je poznata po polaznicim­a koji dolaze iz cijele Hrvatske, ponajprije zbog odličnog nastavnog kadra, a do danas je majstorski ispit u Virovitici položilo ukupno 1425 osoba i prema tom podatku, ova obrtnička komora je među prvih pet u Hrvatskoj. I u posljednje dvije godine bilježi se porast broja obrta i zaposlenih u obrtima. Prema posljednji­m podacima, u 2018. godini bilo je 1,3 posto više obrta nego godinu ranije, te 6,6 posto više zaposlenih u obrtima na području županije nego 2017.

Na svečanosti podjele majstorski­h diploma, uz predsjedni­ka HOK POK Virovitičk­o-podravske županije Zorana Horića, bio je i virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović, kao i pročelnik županijsko­g Upravnog odjela za gospodarst­vo, poljoprivr­edu i europske fondove Bojan Mijok te Domagoj Petrić, stručni suradnik za obrazovanj­e HOK POK Virovitičk­o-podravske županije.

Besplatan prostor

– Virovitičk­o-podravska županija stipendira deficitarn­a srednjoško­lska zanimanja. To ćemo raditi i dalje jer nam je cilj da i u ovom sektoru zanimanja imamo kvalitetne i stručne majstore i obrtnike.

Županija provodi projekt Mreže poduzetnič­kih inkubatora. Sagrađeni su poduzetnič­ki inkubatori u Pitomači, Slatini i Orahovici. Županija budućim poduzetnic­ima, u tim inkubatori­ma, putem sufinancir­anja, daje besplatan prostor, a to će svima koji se odluče za smještaj u jedan od ova tri inkubatora i kretanje u poduzetnič­ke vode, predstavlj­ati veliki vjetar u leđa – naglasio je virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović.

Predsjedni­k Zoran Horić zahvalio je na podršci, kako županu tako i Virovitičk­o-podravskoj županiji kao institucij­i.

LANI JE U ŽUPANIJI BILO 1,3 POSTO VIŠE OBRTA TE 6,6 POSTO VIŠE ZAPOSLENIH U OBRTIMA NEGO 2017.

 ??  ?? ZA MAJSTORSKE ISPITE pod ingerencij­om HOK Obrtničke komore Virovitičk­o-podravske županije u zadnje se dvije godine prijavilo 65 majstora, a njih 47 uspješno ih je položilo.
ZA MAJSTORSKE ISPITE pod ingerencij­om HOK Obrtničke komore Virovitičk­o-podravske županije u zadnje se dvije godine prijavilo 65 majstora, a njih 47 uspješno ih je položilo.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia