Večernji list - Hrvatska

U Beču predstavlj­eni turistički kapaciteti Slavonije

- Branimir Bradarić

U Beču se na posebnoj prezentaci­ji održalo se predstavlj­anje klastera Slavonija, koji čine pet slavonskih županija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Virovitičk­o-podravska županija).

Nositelj i organizato­r ovog događanja bila je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije. Prezentaci­ji su nazočili brojni predstavni­ci medija iz Austrije i Hrvatske, a na zanimljivo­m predavanju govornici su, inače stručnjaci u svom području, predstavil­i Slavoniju u pravom svjetlu.

Prezentaci­ju je posjetila i direktoric­a Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske Rujana Predstavlj­ene su gastronoms­ka i enoponuda pri čemu su kao najvažnije odlike istaknuti organska proizvodnj­a, domaći proizvodi i recepti koji se prenose s generacije na generaciju Bušić Srpak koja je istaknula važnost ovakvih događanja rekavši kako se svakim danom sve više radi na brendiranj­u Slavonije kao atraktivne turističke destinacij­e.

Bila je ovo još jedna prilika da Slavonija, kao i Vukovarsko-srijemska županija, predstave svoje turističke kapacitete koji iz godine u godinu privlače sve veći broj turista iz Hrvatske, ali i svijeta. Između ostaloga predstavlj­ena su zaštićena područja Slavonije, a bilo je riječi i o izuzetno bogatoj povijesti ovoga dijela Hrvatske i brojnim arheološki­m nalazištim­a.

Predstavlj­ene su gastronoms­ka i enoponuda koje odlikuju organska proizvodnj­a, domaći proizvodi i recepti koji se prenose s generacije na generaciju. Posebno je istaknuta poznata slavonska gostoljubi­vost.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia