Večernji list - Hrvatska

Zatvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone ‘Sigurnost je brend našeg turizma’

Osiguran novac EU za dva vrtića i vatrogasni dom

- Majda Mikulandra/PD

U anketama i istraživan­jima turistički­h tržišta kao kriterij za odabir destinacij­e za odmor sigurnost zauzima visoko drugo mjesto, odmah iza prirodnih ljepota i atraktivno­sti destinacij­e. Kako bi Hrvatska i dalje bila željena i sigurna turistička destinacij­a, sigurnosti treba pridavati odgovaraju­će značenje. Istaknuto je to na službenom zatvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone koji je protekla tri mjeseca bio stacionira­n u Zadru, drugu godinu zaredom.

– Analizirat ćemo parametre kako bismo poduzeli dodatne mjere sljedeće sezone. Zadar nije slučajno izabran kao sjedište stožera. Tu je smješten i nacionalni pomorski centar za prikupljan­je podataka, ali gledano i s geografske strane, Zadar je smješten na sredini naše obale – istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i dodao:

– Broj dolazaka u Hrvatsku je opet 5 posto veći što znači da se strani turisti opredjelju­ju za Hrvatsku, a sigurnost je sigurno jedan od elemenata koji utječe na njihovu odluku o odabiru destinacij­e – zaključio je Božinović.

Posebno raduje činjenica što je sezona u Zadarskoj županiji prošla je bez većih incidenata.

– Mi smo poželjno turističko odredište, između ostalog, zahvaljuju­ći sigurnosti. Sigurnost je, više puta sam istaknuo, postala naš brend i ono čime se kao država možemo ponositi i zato zahvaljuje­m svima koji su svojim zalaganjem dali svoj doprinos tome – rekao je župan Božidar Longin naglasivši važnost kvalitetne suradnje lokalne i regionalne samouprave s policijom.

– Mi ćemo se nastaviti truditi da naši policijski službenici imaju što bolje uvjete za rad, a jedan od primjera kvalitetne suradnje svakako je luka Gaženica, gdje će naša pomorska policija imati svoj novi dom. Zajedno s Gradom Zadrom pomogli smo pri preseljenj­u prve policijske postaje na novu lokaciju te se nadam da će djelatnici u novim prostorima imati još kvalitetni­je radne uvjete – zaključio je župan. Općina Sukošan dobila je europska i nacionalna sredstva za dva projekta gradnje dječjih vrtića, u Gorici, u vrijednost­i oko 2,4 milijuna kuna, i u Sukošanu, u vrijednost­i oko 8,3 milijuna kuna, kao i za gradnju vatrogasno­g doma u Debeljaku u vrijednost­i od 5,6 milijuna kuna. Župan Božidar Longin istaknuo je važnost ulaganja u djecu i mlade te dodao da je 55 mladih obitelji na području općine Sukošan ostvarilo pravo na županijsku potporu. – Uvijek ističemo koliko je značajno ulagati u kvalitetno obrazovanj­e naše djece, koja su budućnost naše Domovine. Maksimalno se trudimo stvoriti jednake uvjete za školovanje svih učenika na našem području. Samo kroz posljednje dvije godine u rad ovdašnje škole uložili smo više od dva milijuna kuna – kazao je župan.

 ??  ?? Stožer je radio protekla tri mjeseca, a bio je stacionira­n u Zadru
Stožer je radio protekla tri mjeseca, a bio je stacionira­n u Zadru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia