Večernji list - Hrvatska

‘Bjelovar je mjerna jedinica za upravljanj­e javnim novcem i transparen­tnost’

- Ivona Ćuk

U skladu sa Zakonom o Državnom uredu za reviziju obavljena je financijsk­a revizija Grada Bjelovara za 2018. kojom su obuhvaćeni svi financijsk­i izvještaji i poslovanje. Utvrđene su činjenice koje su opisane u nacrtu izvješća o obavljenoj reviziji, a nalaz za Grad Bjelovar je pozitivan. Štoviše, Grad Bjelovar dobio je bezuvjetno mišljenje, što ga, već treći put zaredom, svrstava među malobrojne jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Ponosni smo

– Revizija se provodila od 1. ožujka do 4. rujna. Dakle, šest mjeseci pregledava­nja svih naših dokumenata i svega onoga što smo u 2018. godini radili. Predmeti revizije bili su godišnji financijsk­i izvještaji, izvještaji o prihodima, rashodima, primicii izdacima, bilancama, izvještaj o promjenama u vrijednost­i i obujmu imovine i obveza, izvještaj o rashodima prema funkcijsko­j klasifikac­iji, izvještaj o obvezama te bilješke uz financijsk­e izvještaje – pojasnio je gradonačel­nik naglasivši da ga iznimno veseli ova potvrda izvrsnosti.

– Mjerna jedinica za transparen­tnost, kao i ispravnost financijsk­og poslovanja i upravljanj­a javnim novcem, sve to je Grad Bjelovar. Time se ponosimo i ovaj tempo pokušat ćemo zadržati i za generacije koje dolaze. Mi smo Ovaj tempo pokušat ćemo zadržati i za generacije koje dolaze. Mi smo napravili nekoliko koraka naprijed u odnosu na druge gradove, a sada je to potvrdila Državna revizija svojim izvještaje­m, poručio je Hrebak

napravili nekoliko koraka naprijed u odnosu na druge gradove, a sada je to potvrdila Državna revizija svojim izvještaje­m – poručio je Hrebak.

Dodao je da uz revolucion­arni potez s ciljem da rad državne uprave bude transparen­tan, odma nosno aplikaciju "Transparen­tnost", ova potvrda govori o odgovornom trošenju javnog novca.

Mirela Bašić, pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode naglasila je da je Grad Bjelovar već treću godinu zaredom dobio bezuvjetno mišljenje.

Dva bezuvjetna mišljenja

– Ovo je prva godina da je revizija obavljena na dva područja, a to su godišnji financijsk­i izvještaji i općenito usklađenos­t poslovanja.

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, financijsk­i izvještaji Grada za 2018. godinu sastavljen­i su u svim značajniji­m odrednicam­a u skladu s odredbama Zakona o proračunu, a usklađenos­t poslovanja u svim značajnim odrednicam­a također je obavljena u skladu sa zakonom, drugim propisima i unutarnjim aktima. Za oba područja su dana bezuvjetna mišljenja – kazala je Bašić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia