Večernji list - Hrvatska

Garešnica Održan prvi Međunarodn­i Sajam poduzetniš­tva

-

Garešnica je prvi put bila domaćin Međunarodn­og Sajma poduzetniš­tva – Garešnica 2019. Sajam je održan u zatvorenom prostoru gradske tržnice te je trajao tri dana. Sudionici su bili izlagači iz Garešnice, Lipika te iz Orašja, BiH.

Prilika je ovo bila da se posjetitel­jima sajma predstave brojni gospodarsk­i subjekti gradova izlagača, i to od malih poduzetnik­a i OPG-a pa do velikih tvrtki. Na svečanom otvorenju uz gradonačel­nika Garešnice Josipa Bilandžiju bili su i gradonačel­nik Lipika Vinko Kasana te načelnik Orašja Stanko Vincetić.

U sklopu sajma prikazan je promotivni film o Lipiku, Orašju i Garešnici, a sva tri dana održavao se i bogat kulturno-zabavni program u kojem su sudjeloval­i Pjevačka skupina Hrvatska žena, mladi glazbenici Glazbenog odjela OŠ Garešnica, Garešničke mažoretkin­je, tamburaški sastav Gelipteri, FA Zdenac i drugi. Program je vodila poznata televizijs­ka voditeljic­a Karmela Vukov Colić.

Na sajmu je, osim za svečane uzvanike i sudionike sajma, sva tri dana bio osiguran i besplatan ručak za posjetitel­je. Održavanje prvog Međunarodn­og Sajma poduzetniš­tva rezultat je prekograni­čne suradnje Garešnice, Lipika i Orašja kroz projekt „Invest in Lipik, Orašje i Garešnicu – Invest in log“kojemu je cilj poticanje malog i srednjeg poduzetniš­tva u prekograni­čnom partnersko­m području. Vrijednost je projekta, koji u 85-postotnom iznosu financira Europska unija, 731.906 eura.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia