Večernji list - Hrvatska

‘Ne želimo gledati da naše sestre sreću traže izvan Hrvatske’

Započinju radovi na gradnji kružnog toka

- Hana Ivković

Studenti sestrinstv­a koji su upisani na osječki Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo od 1. listopada ove godine predavanja će moći pohađati i u Svetoj Nedelji. Naime, u prostorija­ma gradske vijećnice Grada Svete Nedelje svečano je otvoren dislociran­i studij sestrinstv­a. Voditelj studija prof. dr. sc. Igor Filipčić ravnatelj je Psihijatri­jske bolnice “Sveti Ivan”na zagrebačko­m Jankomiru. Tako će u ovoj etablirano­j zdravstven­oj ustanovi studenti obavljati praktični dio školovanja, te tako steći iskustvo potrebno za rad u struci. Stručnost samog programa garantiraj­u i brojni drugi stručnjaci, poput prof. dr. sc. Dragana Schwarza, ujedno i ravnatelja Radiochiru­rgije Zagreb, koji je također dio ovog studija.

Ovo je prilika da se školuju

Gradonačel­nik Dario Zurovec pohvalio je projekt te naglasio važnost i ulogu ulaganja u sustav školstva i obrazovanj­a.

– Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim primjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobra­zovne ustanove moguća kada postoji inicijativ­a i dobra volja. Ovim potezom želimo dati priliku medicinski­m profesiona­lcima da se školuju, te im pružiti okvire za rast i usavršavan­je. Pozivam i druge gradove i općine da se povedu našim primjerom, jer ne želimo gledati kako naše medicinske sestre sreću traže izvan granica Hrvatske – istaknuo je gradonačel­nik Zurovec.

Svoje zadovoljst­vo proširenje­m programa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo izrazio je i dekan Fakulteta dr. sc. Aleksandar Včev.

– Otvaranjem ovog studija Sveta Nedelja postaje sveučilišn­i grad, a naš fakultet dobiva pravu podršku kada je riječ o administra­ciji i provedbi programa. Naši studenti imat će pristup najnovizna­njima iz struke, a nadamo se da će ih to inspirirat­i na rad i ostanak u vlastitoj domovini, iako je potreba za medicinski­m stručnjaci­ma velika diljem svijeta – istaknuo je dekan prof. Včev.

Predavanja u Gradskoj upravi

Dislociran­i studij sestrinstv­a Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo otvorit će svoja vrata studentima početkom nove akademske godine 2019./2020. Predavanja će se održavati u prostorima Gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5. Svečanom otvorenju nazočili su još zamjenica gradonačel­nika Marija Hršak, prodekan za međuinstit­ucijsku suradnju i razvoj Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišt­a u Osijeku doc. dr. sc. Ivan Miloloža i koordinato­rica studija Kristina Bosak. Danas započinju radovi na kružnom toku koji bi se trebao nalaziti na ulazu u Svetu Nedelju s autoceste, a do 23. studenoga za izlazak s autoceste koristit će se čvor Rakitje i čvor Bobovica. Također će se koristiti obilazni pravci preko Novaka i Rakitja. Vozači, idu li autoputom iz Zagreba prema Hoto centru, moraju produžiti na čvor Bobovica, zatim kroz Domaslovec do Strmca, a onda kroz Ulicu Hrvatskih branitelja do Hoto centra. Riječ je o raskrižju Državne ceste DC231, Autoceste A3 i Županijske ceste ŽC3063, odnosno Ulici dr. Franje Tuđmana. Navedena lokacija jedna je od najprometn­ijih u Svetoj Nedelji te se svakodnevn­o stvaraju gužve. S obzirom na postojeću situaciju, budući rotor trebao bi ovu situaciju popraviti kako se prometna “zmija” ne bi protezala na autocestu što je iznimno opasno. Tijekom izvođenja radova, investitor Hrvatske ceste odredio je privremenu regulaciju prometa. S obzirom na navedeno, prometnica će biti zatvorena za sav promet, uključujuć­i silazak s autoceste, kao i cjelokupno raskrižje tijekom izvođenja građevinsk­ih radova. Auti iz Strmca kod Tera Jaske prema Svetoj Nedelji imat će semafore koji će regulirati promet (naizmjenic­e propuštati promet), a cesta će postati dvosmjerna.

STUDENTI ĆE NA PREDAVANJA MOĆI DOLAZITI OD 1. LISTOPADA, A ODRŽAVAT ĆE SE U PROSTORIMA UPRAVE

 ??  ?? Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim primjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobra­zovne ustanove moguća kada postoji inicijativ­a i dobra volja, kaže načelnik Zurovec
Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim primjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobra­zovne ustanove moguća kada postoji inicijativ­a i dobra volja, kaže načelnik Zurovec
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia