Večernji list - Hrvatska

Man. City utrpao osam komada, Bilić preokretom do pobjede, Perišić zabio

Strani nogomet Iznimno zanimljivo bilo je u Ligama petice, a posebno dobar dojam ostavio je City, sljedeći Dinamov protivnik u Ligi prvaka

- Damir Mrvec

Manchester City, sljedeći suparnik Dinama u skupini Lige prvaka, s nevjerojat­nih 8:0 pobijedio je Watford u 6. kolu engleske lige. Nedostajao je “građanima” još samo jedan pogodak da dostignu rekordnu pobjedu u ligi. Rekorder je tako ostao Manchester United koji je 1995. godine pobijedio Ipswich s 9:0. A kako je krenulo moglo je završiti i s puno više pogodaka u mrežu Watforda. Naime, već u 18. minuti bilo je 5:0 za domaćina. U nastavku još tri nova pogotka, a bilo je tu i nekoliko stativa, vratnica, stopostotn­ih prilika. Trostruki strijelac bio je Bernardo Silva, a po jedan su dodali Aguero, Mahrez, David Silva, Otamendi i De Bruyne. Šest različitih strijelaca City je imao još samo dvaput, 2008. protiv Portsmouth­a, te 2017. protiv Stokea. Bernardo Silva postigao je svoj prvi hat-trick u karijeri.

Lewandowsk­i do rekorda

– Bio je to prekrasan dan i prekrasan rezultat. Sve nam je išlo onako kako smo zamislili. Puno igrača rotiram jer smo iznimno jaki na svim pozicijama, a posebno u napadačkom dijelu, što se u ovoj utakmici i vidjelo, rekao je Guardiola nakon susreta. Veliko je to upozorenje za Nenada Bjelicu i Dinamo koji će se da desetak dana morati suprotstav­iti građanima na njihovu stadionu.

WBA kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić u osmom kolu engleske druge lige došao je do četvrte pobjede ove sezone. Na domaćem terenu svladao je Huddersfie­ld s 4:2 nakon preokreta u drugom poluvremen­u.

Gostujuća momčad na odmor je otišla s vodstvom 2:1, ali u nastavku susreta Bilićeva momčad Trener bavarske momčadi Niko Kovač bio je zadovoljan igrom Ivana Perišića, koji je protiv Kölna postigao svoj drugi pogodak ove sezone za Bayern

pokazala je drugačije lice i s tri pogotka došla do velikog preokreta. Za Bilićevu momčad od prve minute zaigrao je hrvatski veznjak Filip Krovinović, ali je u poluvremen­u ostao u svlačionic­i. WBA nakon osam kola nema poraz, uz četiri pobjede ima i četiri neodlučena rezultata, a sa 16 bodova zauzima četvrto mjesto na ljestvici. Međutim, vodeći Leeds ima svega bod više. Valja istaknuti da je WBA i jedina momčad u ligi koja ove sezone ne zna kako je to izgubiti utakmicu.

Bayern München hrvatskog stručnjaka Nike Kovača nakon pobjede nad Crvenom Zvezdom u Ligi prvaka nastavlja s dobrim rezultatim­a u domaćoj ligi. Nova žrtva bili su igrači Kölna (4:0). Ivan Perišić bio je u prvih 11 i dobar nastup okrunio pogotkom u 73. minuti. Bio je to njegov drugi pogodak u bavarskom gigantu i navijači su već prilično zadovoljni njegovim igrama u klubu u koji je tek nedavno stigao. Dvostruki strijelac u ovom susretu bio je Robert Lewandowsk­i (3, 48), koji je već stigao do devet golova u prvih pet kola. Time je izjednačio 52 godine stari rekord Petera Mayera iz Borussije Mönchengla­dbach.

U španjolsko­m prvenstvu Barcelona je izgubila u gostima kod Granade (0:2). Posljednji put Granada je porazila Barcu u travnju 2014. godine sa 1:0, a potom upisala šest poraza uz razliku pogodaka 2:21. Španjolsko­g prvaka su srušili Ramon Azeez golom već u drugoj minuti te Vadillo iz kaznenog udaraca u 66. minuti nakon što je Vidal igrao rukom.

Očajna igra Barce

Barcelona je odigrala očajno upisavši drugi susret u nizu u kojem nije dala gol. Protiv Borussije

9:0 u engleskom Premiershi­pu, a ostvario ju je Man. United 1995. protiv Ipswicha

IVAN RAKITIĆ IGRAO JE U PORAZU BARCE, A NJEGOV NASTUP KRITIZIRAL­I SU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Dortmund se provukla igrajući 0:0, no Granada je iskoristil­a svoje prilike. Koliko je Barca igrača slabo pokazuje i podatak kako su gosti tijekom susreta uputili samo jedan udarac u okvir gola. U drugom poluvremen­u je zaigrao i Leo Messi, ali ni to nije pomoglo. Ivan Rakitić se napokon našao u početnom sastavu, ali nije baš iskoristio svoju priliku. Hrvatski nogometaš uklopio se u sivilo svoje momčadi, a igru je napustio u 63. minuti. Zbog svoje predstave dan nakon susreta kritiziral­o ga se u španjolski­m medijima.

“Naravno da sva odgovornos­t nije na hrvatskom veznjaku jer su svi odigirali loše. Međutim, izgleda kao da je sivilo zavladalo u slučaju Rakitića, izgledao je izgubljeno na terenu, kao da nije dio momčadi s kojom igra”, napisao je katalonski Sport.

 ??  ?? HRVATSKI ŠTIH U BAYERNU
HRVATSKI ŠTIH U BAYERNU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia