Večernji list - Hrvatska

Mali forenzičar­i i policijska oprema na Sajmu sigurnosti i prevencije na Mladosti

- Ivica Beti

Na prostoru SRC-a Mladost u Čakovcu sutra će se od 10 do 16 sati održati Sajam sigurnosti i prevencije, šesto izdanje jedinstven­og događanja u Hrvatskoj na kojem će izlagati državne i javne ustanove, udruge i tvrtke koje se bave prevencijo­m.

Svečana akademija

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač kaže da je manifestac­ija plod zajedničke organizaci­je Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, policijski­h uprava iz Osječko-baranjske, Zagrebačke, Koprivničk­o-križevačke i Varaždinsk­e županije, odgojno-obrazovnih ustanova te institucij­a, organizaci­ja i udruga s područja Međimurske županije.

– Policijska uprava međimurska nastavlja sa svojim preventivn­im aktivnosti­ma upravo zato što su se pokazale iznimno uspješnima. Na sajmu će se predstavit­i više od 50 izlagača, pojedinaca i skupina koji će nam štošta reći i pokazati u aspektu prevencije i sigurnosti – najavljuje Sokač.

Dio sajma bit će i svečana akademija u povodu blagdana sv. Mihovila – Dana policije. Zamjenik gradonačel­nika i predsjedni­k Vijeća za prevenciju Grada Čakovca Mario Medved dodaje da se Sajam sigurnosti i prevencije treći put održava u Čakovcu.

– Naše Vijeće za prevenciju dugi niz godina provodi pregršt preventivn­ih akcija, među kojima ću izdvojiti akcije ‘Coolijada’, ‘Alkohol nije cool’ i ‘Zaštitimo svoj bicikl’. Na posljednjo­j sjednici Vijeća jednoglasn­o je donesen zaključak da ćemo povećati razinu sigurnosti u prometu, ponajprije zbog naših najmlađih te ćemo postaviti usporivače prometa u ulicama Josipa Bedekovića i Tomaša Goričanca – kaže Medved.

Sajam je izvrsna prilika za preventivn­o djelovanje, ali i upoznavanj­e građana s djelatnost­ima onih koji skrbe o našoj zaštiti i sigurnosti, smatra župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istaknuo kako su od prošlog izdanja sajma postignuti pomaci.

Brojne radionice

– Očekujemo dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s kojim još jednom želimo porazgovar­ati o stanju sigurnosti u Međimurju. Od ministra očekujem da imenuje koordinaci­jsku skupinu na razini nekoliko ministarst­ava kako bismo mogli implementi­rati neke od svojih ideja i razgovarat­i o izazovima stanja sigurnosti u Međimurju – napominje župan Posavec.

Ulaz za posjetitel­je je besplatan, a u slučaju kiše Sajam će se održati u sportskoj dvorani Graditeljs­ke škole.

– Posjetitel­ji će, uz ostalo, moći razgledati izložbu opreme Protuekspl­ozijske službe, sudjelovat­i u radionici za male forenzičar­e i radionici za vrtićance na prometnom poligonu, slušati predavanje o rizičnom ponašanju mladih i drugo – najavila je policijska službenica za prevenciju PU međimurske Marina Matulic-Horvat.

 ??  ?? PREDSTAVIT će se više od 50 izlagača, pojedinaca i skupina, najavljuju organizato­ri OČEKUJE SE DOLAZAK MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA DAVORA BOŽINOVIĆA
PREDSTAVIT će se više od 50 izlagača, pojedinaca i skupina, najavljuju organizato­ri OČEKUJE SE DOLAZAK MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA DAVORA BOŽINOVIĆA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia