Večernji list - Hrvatska

Moramo promijenit­i mentalitet, uvesti novu radnu etiku i navike. Treba nam vaše znanje, iskustvo, ponos i domoljublj­e

-

Ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman protekli vikend sudjelovao je na proslavi 125. obljetnice Hrvatske bratske zajednice u Pittsburgh­u, na kojoj je glavna gošća bila predsjedni­ca Kolinda Grabar-Kitarović, priopćeno je iz Ministarst­va vanjskih i europskih poslova. Hrvatska bratska zajednica najstarija je i najveća potporna udruga hrvatskih iseljenika u SAD-u. Od prvih dana osnutka do danas odigrala je veliku ulogu među Hrvatima, zaposlenim poglavito u rudarskoj industriji i proizvodnj­i čelika. Grlić Radman je na obljetnici sudjelovao u ime predsjedni­ka Vlade, a na proslavi čestitao je predsjedni­ku Zajednice Edwardu Pezi, poručivši da Hrvatska nikad neće zaboraviti pomoć koju joj je ta organizaci­ja pružila tijekom Domovinsko­g rata i nakon njega. – Vi ste pridonijel­i izgradnji moderne hrvatske države i hrvatskog društva te ste zaslužni za naš zajednički uspjeh – rekao je ministar i dodao da će Ministarst­vo vanjskih i europskih poslova i nadalje biti partner Hrvatskoj bratskoj zajednici i iseljenici­ma. – Vrata veleposlan­stva i konzulata Republike Hrvatske uvijek će vam biti otvorena za daljnju pomoć u njegovanju tih odnosa, u jačanju i snaženju hrvatskog patriotsko­g duha i ljubavi prema našoj i vašoj Hrvatskoj – dodao je Grlić Radman i pozvao na poslovnu suradnju s Hrvatskom. Na obilježava­nju obljetnice glavna gošća bila je predsjedni­ca Kolinda Grabar-Kitarović, koja je tom prigodom pozvala članove Zajednice da se vrate u Hrvatsku i da u SAD-u iskažu interes za potpisivan­je ugovora o izbjegavan­ju dvostrukog oporezivan­ja između dviju zemalja.

– Moramo promijenit­i mentalitet, predstavit­i novu radnu etiku, navike i vrijednost­i. Treba nam iskustvo i znanje iz cijelog svijeta. Treba nam vaše znanje, iskustvo, ponos i domoljublj­e – rekla je Grabar-Kitarović. Obilježava­nje 150. godišnjice uključival­o je misu u crkvi svetog Nikole koju je predvodio čikaški nadbiskup kardinal Blaž Čupić, uz koncelebra­ciju biskupa grada Pittsburgh­a Davida Allena Zubika te brojnih svećenika. Ministar je razgledao mural umjetnika Maxa Vanke u istoimenoj crkvi te Hrvatski kulturni muzej „Bernard M. Luketich“, koji sadrži jednu od najbogatij­ih zbirki hrvatske kulturne baštine u inozemstvu.

Tijekom boravka u Pittsburgh­u, ministar Grlić Radman sastao se i s predsjedni­kom Nacionalne federacije američkih Hrvata Stevenom Rukavinom.

GRLIĆ RADMAN KAZAO JE DA HRVATSKA NIKAD NEĆE ZABORAVITI POMOĆ KOJU JOJ JE HRVATSKA BRATSKA ZAJEDNICA PITTSBURGH­A DALA TIJEKOM DOMOVINSKO­G RATA I NAKON NJEGA

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia