Večernji list - Hrvatska

Nagrade očekivane, modne kreacije najkomenti­ranije

- Antonija Grbavac

U noći na ponedjelja­k održana je 71. dodjela nagrada Emmy, najvažniji­h kada je u pitanju televizijs­ki sadržaj. Čast otvaranja dodijeljen­a je animiranom liku Homeru Simpsonu, a zatim i glumcu koji je cijelu situaciju pokušao spasiti tražeći idealnog domaćina. Anthony Anderson završnu uvodnu riječ predao je glumcu iz popularne serije “Breaking Bad” Bryanu Cranstonu.

– Televizija nikad nije bila veća, nikad nije značila više i nikad nije bila tako dobra – zaključio je glumac i otvorio dodjelu.

Može se reći da je dodjelu obilježila serija “Game of Thrones” koja, unatoč rekordnim nominacija­ma, nije postigla očekivani uspjeh. Ipak, dvije velike nagrade pripale su toj dramskoj seriji koja je među najnagrađi­vanijima u povijesti nagrade Emmy. Glumac Peter Dinklage pobijedio je u kategoriji za izvanrednu sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji, u kojoj je serija imala još dvije nominacije. Također, serija je odnijela glavnu i najiščekiv­aniju nagradu najbolje dramske serije, pri čemu se cijela postava, uz poznate zvukove uvodne špice, ponosno popela na pozornicu. Serija “Fleabag” pomela je svu konkurenci­ju, a glavna glumica Phoebe Waller-Bridge nije se prestajala čuditi nevjerojat­nom uspjehu koji je serija postigla u kategoriji humoristič­ne serije – za najbolji scenarij, najbolju režiju (pilot-epizodu), izvanrednu glavnu žensku ulogu i, naravno, najbolju humoristič­nu seriju. Mnogi su predviđali da će nagradu za glavnu glumicu dobiti Julia Louis-Dreyfus za ulogu Seline Meyer u seriji “Veep”, koja bi time ispisala povijest s osvojenih devet Emmyja.

“Černobil”, serija za kojom je poludio cijeli svijet, također je trijumfira­la u najvažniji­m kategorija­ma – najbolja režija, najbolji scenarij za miniseriju ili televizijs­ki film, najbolja miniserija. Emmy za najbolji televizijs­ki film

 ??  ??
 ??  ?? “ČERNOBIL” je nagrađen u nekoliko kategorija (gore), a glumica Mandy More očarala je modne kritičare (desno)
“ČERNOBIL” je nagrađen u nekoliko kategorija (gore), a glumica Mandy More očarala je modne kritičare (desno)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia